1. mai 2010

To store beslag av elfenben

Skrevet av 
I forrige uke beslagla myndighetene 1,4 tonn elfenben til en verdi av ca. 40 millioner baht på Suvarnabhumi-flypålassen i Bangkok. Politiet fant 296 støttenner på en flight fra Doha med Qatar Airways. Elfenbenet kom opprinnelig fra Nairobi i Kenya. Elfenben selges for 25-30.000 baht pr kilo- gram i Thailand.

I februar måned ble 239 elfenbensstykker til en markedsverdi av ca. 60 millioner baht beslaglagt. Dette var det største enkeltbeslaget i Thailands historie. Myndighetene har nylig intensivert jakten på smuglere av fredede dyrearter. Grunnen er blant annet at Thailand har havnet på tredjeplass på listen over de land som er de verste synderne på det illegale elfenbensmarkedet. Kun Congo og Nigeria er verre, ifølge organisasjonen CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora). CITES hadde et møte i forrige måned i Qatar, og Thailands representant, Adisorn Noochdamrong, uttalte i den forbindelse til Bangkok Post at de ville slå hardt ned på overgrep, men at de trengte bedre samarbeid med tollmyndighetene her. Ofte er det snakk om kun bøter for folk som blir tatt med ulovlig elfenben, hvor bøtene er i størrelsesorden fire ganger markedsverdien av elfenbenet.

Thailand er kjent som et land hvor elfenben blir foredlet og gjort klar til salg på de store markedene hovedsakelig i Japan og Kina.

Myndighetene i Thailand har fått beskjed om å være på utkikk etter smuglet elfenben spesielt fra Tanzania and Zambia, hvor lokale myn- digheter ettersigende skal ha liggende over hundre tonn med beslaglagt elfenben. CITES mener det er fare for at disse store mengdene vil finne veien inn over Thailands landegrenser. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 5/2010 - 1. mai 2010)

 

Lest 1041 ganger

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 3-2017 (1. mars):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien

Vil leie leilighet i Pattaya
( / Tjenester)

noimage

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Toyota Avanza 1.5 S 2007
( / Til salgs)

Toyota Avanza 1.5 S 2007