annonse:
1. mai 2010

Leserinnlegg: Vannfestival

Skrevet av 
“Mens jeg kjørte moped i byen en dag fikk jeg plutselig kastet en bøtte med isvann mot meg”

Den thailandske nyttårsfeiringen er normalt fra 13-15. april. Men i Pattaya varer den helt frem til 19. april. Den såkalte Songkran har en lang historie i Thailand, og ritualene gikk historisk sett ut på å rense bort dårlige ånder og tanker i menneskene, samt å markere starten på rissesongen.

Songkran har utartet til en vannkrig der både utlendinger og thaier går helt av hengslene. Folk kjører rundt med pickuper i Pattayas gater, og heller vann på alt og alle som er i deres vei. Gatene overstrømmes av folk som kaster vann på hverandre og smører deg inn med talkumpulver oppløst i vann. Mens jeg kjørte moped i byen en dag fikk jeg plutselig kastet en bøtte med isvann mot meg. Mopeden veltet og jeg mistet en kontaktlinse. Heldigvis unngikk jeg akkurat å kjøre inn i en motkommende bil.

Jeg ble selvsagt irritert, og sa noen krasse ord til engelskmannen som hadde kastet vannet, noe som kun førte til en ny bøtte med isvann over meg og den veltede mopeden. I hele Thailand møter folk opp med vannpistoler, vaskevannsfat, kjeler og flasker for å hive vann på hverandre. Det foregår en masseforflytning på hjul. De fleste thailendere reiser nemlig hjem til sin familie, og det er den perioden i året med flest trafikkulykker. Bilvinduene blir også offer for talkumangrep slik at det blir dårlig sikt, og med promille i blodet blir ikke situasjonen mindre farlig. For fremtiden håper jeg at myndighetene tar hensyn til antall drepte i trafikken og skadende som skjer under Songkran.

Oddvar Wangberg, Pattaya

(Pattaya Tidende utgave 5/2010 - 1. mai 2010)

 

Lest 1098 ganger Sist redigert 21. juli 2012 - 11:09

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 2 – 1. februar:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

32 m2 Pattaya
( / Leilighet til leie)

noimage

Isuzu MU-X
( / Til salgs)

noimage

Rolig 3-roms Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Rolig 3-roms Nordic Terrace

Flott leilighet på Jomtien
( / Leilighet til leie)

Flott leilighet på Jomtien

Beste beliggenhet på Jomtien
( / Leilighet selges)

Beste beliggenhet på Jomtien