Ferske lokalaviser til Pattaya
1. april 2010

Ferske lokalaviser til Pattaya

Skrevet av 
Firmaet S.N. Pattaya inngikk i mars en avtale om rettigheter til salg av norske lokalaviser. De printes rykende ferske via internett, med farge på omslaget og resten i svart-hvitt.

TEKST OG FOTO: DAG A. EKEBERG

Det er snakk om nærmere 150 ulike norske aviser. Firmaet har i flere år solgt riksavisene, men heretter er det også mulig å få lokalaviser og regionsaviser. Disse tilbys både i løssalg og som abonnement. Utsalget er i Soi 1 på Jomtien Beach. Den thailandske innehaveren Weera Markjan sier at det normalt ikke tar mer enn fem minutter før man har avisen ferdig fra printeren. Formatet er i henhold til originalen, som jo i mange tilfeller er tabloidformat.
Firmaet selger også avisene som abonnement. Markjan forteller at de har et godt tilbud for tiden. Hvis du kjøper minst tre aviser i uka, tar han 150 baht pr stykk, og du får dem levert på døra hvis du bor i Pattaya-området.

Flest nordmenn
Markjan har solgt aviser på denne måten i fire år nå, men inntil mars i år var det kun de største avisene som kunne tilbys, hvorav VG har vært bestselgeren.
Markjan har aviser fra mange land, men den største kundegruppen er fra Norden, med nordmenn i spissen. Og det er han glad for:
- Man kan stole på nordmenn. Når de bestiller en avis så kommer de og henter den og betaler for den. Det har skjedd meg mange ganger med andre nasjonaliteter at de har bestilt en avis og ombestemt seg når tiden var inne for å betale. Da sitter jeg igjen med trykkekostnadene pluss gebyret jeg må betale til rettighetsinnehaver hver gang en avis lastes ned, sier Markjan.

Tvilsomme aktører
SN Pattaya har kjøpt rettighetene til å forhandle de avisene de selger i Pattaya-området. Weera Markjan irriterer seg over at det er andre aktører på markedet som selger aviser ulovlig, som kopierer og selger uten avtaler. Han anmelder slike aktører når han kommer over dem.
Listen over avisene inneholder 159 navn. Når man luker ut noen bilag, magasiner og et par utenlandske aviser som har sneket seg inn, så har man likevel nærmere 150 norske aviser på listen. Blant annet er det åtte 'tidender': Akershus Amtstidende, Fjordenes Tidende, Grimstad Adressetidende, Harstad Tidende, Lofot-Tidende og Vennesla Tidende, samt regionsavisene Bergens Tidende og Drammens Tidende.

(Pattaya Tidende utgave 4/2010 - 1. april 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge