1. april 2010

Kurerer astma og kols fra Thailand

Skrevet av 
Pensjonert feltforsker Lars Klette har utviklet en astmaog kolsmedisin fra rugspirer. Men Norge ville ikke ha noe av naturmedisinen, så da var løsningen å komme til Thailand.

AV: DAG A. EKEBERG

I desember i fjor holdt feltforsker Lars Klette et foredrag på Baan Sabaijai i Pattaya om astma og kols - kronisk obstruktiv lungesykdom. Klette har selv hatt astma, og sverger til naturmedisin i form av rugspiredråper som han selv har vært med på å utvikle. Klette etablerte Bioshop AS på Forskningsparken i Oslo i 2005. Firmaet solgte 'Oralmat' utviklet fra rugspiredråper som ble oppdaget i immunforsvaret til rug under et feltarbeid i den australske villmarken på 70-tallet. Men Klette møtte motbør hos norske helsemyndigheter.

Korrupsjon innen legemidler
Lars Klette forteller: - Oralmat kurerte astma, og på Forskningsparken modulerte jeg Oralmat til å avgi en hurtigere reaksjon nødvendig for å tilby kolspasienter en god løsning. Jeg trodde dette ville bli godt mottatt av myndighetene, siden det ikke finnes annet enn symptomlindrende legemidler. Jeg tok feil. Jeg fikk beskjed om at markedet for astma og kols var reservert legemidler og at jeg måtte endre omtalen av Oralmat og lyve å si at det ikke hadde noen varig virkning.
Klette innså da at Legemiddelverket og Mattilsynet måtte være korrupte, som han sier. - Etter hvert så jeg at hele miljøet var korrupt, inkludert foreninger som Norges Astmaforbund og kolsforeningen. I Thailand har han nå opprettet Thai Oralmat Co. Ltd, for å betjene de øst-asiatiske landene, samt expat-koloniene i disse markedene.

Kritisk på TV2
'Dråpene virker ikke', var påstanden til avdelingsoverlege Steinar Madsen i Statens Legemiddelverk til programmet 'TV 2 hjelper deg' i januar.
- Madsens påstand er ikke dokumentert, sier Klette. - Jeg mener Legemiddelverket og pressen er korrupte. Jeg har et middel som gjør folk friske. Det får vi ikke lov til å fortelle, langt mindre å dokumentere. Markedet er tydeligvis forbeholdt skolemedisinen, sier Klette, og fortsetter:
- Det er selvfølgelig kjedelig for legenes arbeidssituasjon hvis alt for mange av pasientene deres skulle bli friske av konkurrerende, effektive og fremfor alt ufarlige naturmedisiner. For ikke å snakke om hvilke følger det ville få for den økonomiske veksten til helsevesenet og legemiddelindustrien.
- Det er viktig å innse at man ikke mottar behandling for selve sykdommen, kun symptomene, dvs. kroppens reaksjon på sykdomsprosessen, forklarer Klette. - Selve sykdommen - kilden til symptombehandlingen, lar legene være i fred. Og så lenge de gjør det, blir man ikke frisk. Slik er det bare. Pengene ligger i sykdom.

Farlig luftforurensning
Lars Klette advarer mot luften i storbyene i Thailand, grunnet bakkenært ozon. Ozon i stratosfæren beskytter som kjent mennesker mot strålingen fra verdensrommet. Det er en giftig, usynlig, smak- og luktfri gass som også dannes på bakkenivå når avgasser fra bl.a. eksos binder seg med oppvarmet luft over 25 grader celsius under innflytelse av sollys.
Klette sier: - Ozon bør man unngå å puste inn for mye av, og jeg vil anbefale fysisk aktivitet i avkjølte rom fremfor jogging på stranden. Uteluften er et politisk anliggende, mens inneluften kan du rense selv. En ergometersykkel på soverommet er sunnere enn en sykkeltur ute i eksosen.

Oppdrag i Thailand for Kina
Lars Klettes siste omfattende prosjekt var på oppdrag fra den kinesiske stat, som ga ham i oppdrag å kartlegge effekten for nabolandene som følge av luftbåren forurensning fra Kina.
Spesielt effekten på fattige folk i jungelområdene i mange land på grensen til Kina. Klettes spesialområder er mikrobiologi, immunologi, ernæring og dyreadferd. Han har blant annet forsket mye i regnskogene i Sørøst-Asia. Lars Klette er tilhenger av alternativ medisin, og det var derfor ikke alltid like mange oppdrag å få som forsker i Norge. Men han har livnært seg godt fra en tidlig inntreden i aksjemarkedet.
Nå er han altså nylig pensjonert. Han vil hjelpe nordmenn og andre i Thailand som har problemer med astma og kols. - Det er bare å ta kontakt, sier han.

(Pattaya Tidende utgave 4/2010 - 1. april 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Thailand i Norge