1. mars 2010

Prestisjeoppdrag til Akva

Skrevet av 
Norske Akva Group har inngått en samarbeidsavtale med det thailandske firmaet Charoen Phokphand Foods (CP Foods), som er verdens største produsent og leverandør av oppdrettsreker.

- Prosjektet vil spesielt fokusere på bærekraftig bruk av marine ressurser, rømming av reker og mulig innvirkning på ville rekebestander, biosikkerhet, sykdomsog parasittkontroll, sier styreformann i CP Foods Dr. Chingchai Lohanawatanakul. - Vi tror at vi i samarbeid med Akva Group kan klare å redusere karbonutslippene fra rekeoppdrett betydelig.

Konsernsjef i Akva Group, Knut Molaug, sier at de har planer om å forvandle hele rekeoppdrettsnæringen ved bruk av resirkuleringsteknologi. De utvikler nå en prototype av et oppdrettsanlegg for hvite reker (Penaeus vannamei) med en produksjonskapasitet på 200 tonn per år.

Direktør Jan Erik Svensson ved Akva Groups regionkontor i Bangkok uttrykte i et intervju i Pattaya Tidende i fjor optimisme med hensyn til firmaets muligheter i Sørøst-Asia. Thailand er verdens ledende rekeprodusent, og denne avtalen med CF Foods kan legge grunnlag for flere kontrakter i regionen. (te)

(Pattaya Tidende utgave 3/2010 - 1. mars 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge