1. februar 2010

Snart tid for billige billetter

Skrevet av 
Skynd deg å bestille sommerturen til Thailand. Fra våren av kan du få billige turer, også med direkteruten til Thai Airways. Og ta med deg barna til halv pris.

AV: TERJE ENGØ

Thai Airways er blant de første ute med sommerkampanje på utreise fra Oslo. For utreise i perioden 1. april til 17. juni er prisen 5.250 kroner.
Dette er billetter som verken kan endres eller refunderes etter kjøp. Thai Airways tilbyr også oppgradering til businessklasse (Royal Silk) for et tillegg på 4.000 kroner. De billige kampanjeprisene er gitt under bookingklasse V eller W. Dette er bookingklasser som gir lite poeng hvis du er medlem i fordelsprogrammet til Thai Airways, og som ellers har restriksjonene nevnt ovenfor. Tilbudet om oppgradering gjelder bare for billetter med bookingklasse Q eller høyere. Med andre ord er det ikke mulig å få en billett på businessklasse for 9.250 kroner. Vil du reise på businessklasse skal du være heldig for å finne en kombinasjon til rundt 12 – 13.000 kroner.

Korte opphold billigere
Det kan være vanskelig å finne de billige billettene. Et søk foretatt 20. januar for avgang i april viste tydelig at Thai satser på kunder som skal oppholde seg mindre enn en måned i Thailand. Billetter med lengre varighet koster straks over 8.300 kroner. Selv i kampanjeperioden er det vanskelig å finne billetter under 6.000 kroner.
Reisebyrået Far Eastern som er spesialisert på reiser til Thailand tilbyr Thai Airways til 5.490 kroner i kampanjeperioden. Selv om dette er dyrere enn prisen Thai Airways reklamerer med, er det fortsatt en god pris. Reisebyrået har korrekt valgt å kalle det en 'vårkampanje'. De har også en interessant pakkepris for voksne som reiser med barn i alderen 2 til 15 år.

Barn halv pris
I perioden 01.04 til 28.06 og fra 19.07 til 20.09 tilbyr de billetter med Thai Airways til Bangkok, Phuket og Krabi for 6.450 kroner for voksne. Barn får hele 75 prosent rabatt, heter det, men når man regner med flyavgiftene så blir det litt over halv pris, nemlig 3.450 kroner. Koh Samui er litt dyrere og koster 7.390 for voksne og 3.990 for barn.
I toppsesongen fra 29.06 til 18.07 koster billettene henholdsvis 7.250 for voksne og 5.750 for barn. Det kan med andre ord være svært lønnsomt å planlegge en Thailandtur i sommer i god tid hvis du skal nyte godt av de beste tilbudene.
Kampanjeprisen som Far Eastern har til 5.490 tilbyr Orkidè Expressen femti kroner billigere. Dette skyldes nok delvis at de i større grad en Far Eastern inkluderer hotell i sine priser. Andre byråer vi har sjekket ligger også i samme prisleie.

(Pattaya Tidende utgave 2/2010 - 1. februar 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge