1. februar 2010

10.000 kroner for noen timers luksus

Skrevet av 
Det er flere måter å bli oppgradert til businessklasse på. Men hvis du bestiller den direkte, koster det deg minst 10.000 kroner ekstra mellom Oslo og Bangkok.

AV: TERJE ENGØ

Mens Turkish Airlines 30. mars kan ta deg hele veien til Bangkok og retur Norge for 4.980 kroner på økonomiklasse, økes prisen til over det tredobbelte skal du nyte livet på businessklasse. Hele 17.847 kroner må du ut med.
Den billigste businessklassen fant vi hos Finnair som skulle ha 16.741 kroner. Thai Airways, som fra april til midten av juni tilbyr billetter helt ned til 5.350 kroner på økonomiklasse, forlanger nesten fire ganger så mye for en billett på businessklasse, 19.025 kroner. Bare Singapore Airlines tar mer. En billett på businessklasse som også innebærer skifte av fly både i København og Singapore koster over 29.000 kroner. Selv en økonomiklassebillett hos Singapore Airlines koster over 12.000 kroner. Da skiller det bare noen få tusenlapper på en businessklassebillett med Finnar.

Gode sjanser med Eurobonus
Det er få privatpersoner som reiser på businessklasse. Det er i første rekke forretningsreisende med billettene betalt av arbeidsgiver som får nyte denne luksusen. Tanken er at de skal komme uthvilte og opplagte frem, klare til å arbeide. Det er mange forretningsreisene som opparbeider seg tilstrekkelig med reiser til å oppnå gullstatus innen for eksempel fordelsprogrammet Eurobonus hos SAS, eller tilsvarende i annet selskap. Er det ledige plasser på businessklasse blir ofte personer med gullkort oppgradert. Det er viktig for flyselskapene å ta vare på de som reiser ofte.
Har du først reist nok til å inneha et gullkort, kan det for eksempel med SAS være en fordel å reise på Økonomi Komfort. Dette er seter som koster litt mer, men som gir bedre plass for føttene. Det er de som sitter her som først blir oppgradert til businessklasse.

Velg luksushotell isteden
Det finnes en del nordmenn bosatt i Thailand som arbeider på skip og oljerigger rundt om i verden. Mange av disse har også opparbeidet seg gullkort og kan dermed oppleve å bli oppgradert til businessklasse. Men skal du betale 10.000 kroner av egen lomme for å oppleve litt ekstra luksus, kan det kanskje være fornuftig å tenke over at de fleste må jobbe et par uker for å tjene 10.000 kroner netto etter skatt. Skal du være i Thailand i to uker kan 10.000 kroner gi deg mulighet til å velge og vrake blant luksushoteller enten det er i Bangkok, Pattaya eller annet sted. Du får et svært godt hotell for 5 – 6.000 baht per natt. Blant annet kan du få 14 døgn på femstjernershotellet Shangri-la i Bangkok.

Mange fordeler
Businessklasse har svært behagelige stoler som gir deg adskillig bedre mulighet til å sove. Her er noen andre fordeler: Du slipper kø på toalettet. Maten er like god som på en topp luksusrestaurant. Du blir på noen flyselskaper overøst med små gaver, konfekt, fransk champagne og fin årgangsvin. Du slipper å nøye deg med brandy eller en VSOP-konjakk. Mange vil servere XO og 12 år gammel whisky. Med andre ord, klarer du å holde deg våken hele flyturen kan du ta for deg av mye godsaker. De fleste sovner derimot, og de fornuftige begrenser inntaket av alkohol. Så for de fleste blir businessklasse dyrkjøpt luksus.

(Pattaya Tidende utgave 2/2010 - 1. februar 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge