1. februar 2010

Europa vant med svenskene i spissen

Skrevet av 
Det var den aller siste put-en som avgjorde kampen om det 16 kilo tunge trofeet i rent sølv. Henrik Stenson var kald som en fisk på siste hullet, men litt av en spøkefugl etterpå.

AV: STIG MARTIN SOLBERG

'The Royal Trophy' ble arrangert for fjerde gang 8-10. januar på Amata Springs Country Club rett nord for byen Chonburi. De 20.000 tilskuerne i 32 graders varme og stekende sol fikk være med på en rivende avslutning der Thailands beste golfer Thongchai Jaidee – nummer 63 i verdensrankingen – ga Henrik Stenson, ranket som nummer 7, kamp til siste put.
Robert Karlsson hadde nettopp tapt sin match og Stenson måtte vinne siste hullet for å oppnå uavgjort mot Jaidee og for å unngå 'Sudden Death'-omspill i matchen.

Minst mulig margin
Thongchai Jaidee havnet imidlertid raskt i problemer på hull 18 og endte opp med en lang put på åtte meter som han misset. Stensons put var på to meter. Han la den kaldt og rolig i hullet og sikret seieren med minst mulig margin, 8,5 – 7,5 til Europa.
- Hvordan klarte du å slå Thailands beste golfer på hjemmebane i dette klimaet, spurte vi Stenson:
- Forholdene her er jo ganske annerledes enn i Sverige, men jeg har nå bodd i Dubai i mange år, så varmen var ikke noe problem. Luftfuktigheten derimot, er betydelig høyere i Thailand, men jeg var delvis akklimatisert etter en uke her

Spøkefulle svensker
- Var du nervøs foran sisteputen? Hvis du bommet ville du sendt dine landsmenn Robert Karlsson og Alexander Norén ut i Sudden Death mot Jaidee og den japanske stjernen Ryo Ishikawa? - He he, jeg tenkte først på Alexander, som er en ung fyr som sikkert ville like å spille mer. Men så var det kaptein Monty (Colin Montgomery red. anm.) og den ikke lenger så unge Robert, da. Med tanke på disse 'gamlingene' valgte jeg å ordne seieren der og da, sa Stenson med et smil.
Under pressekonferansen var det mye ros til Thailand, både til banen, tilskuerne og arrangørene. Stenson uttalte at han håpet å være tilbake neste år for sin fjerde deltakelse i The Royal Trophy.

Målløs spanjol
Pressekonferansens morsomste bemerkning kom fra spanske Pablo Martin (23): - Da jeg hørte at jeg var nominert for denne turneringen trodde jeg at det var en misforståelse. Da Colin Montgomery ringte meg ble jeg målløs. Det nærmeste jeg hadde vært ham tidligere var i en turnering i Spania hvor et av mine golfslag havnet på feil fairway og nesten traff ham i hodet.

Store fremtidsplaner
Turneringen ble startet av golflegenden Seve Ballesteros sammen med promoter Lincoln Venancio i The Entertainment Group. Venancio sa til Pattaya Tidende at målet med tiden er å gjøre The Royal Trophy til en av verdens viktigste golfturneringer: - Vi har ikke samme historie som Ryder Cup ennå, men om ti år vil kampen mellom Europa og Asia være et av årets golfhøydepunkter. Troféet i rent sølv med en vekt på ikke mindre enn 16 kilo ble donert av Thailands konge. Til kongens ære ble det bestemt at de fem første årgangene av denne turneringen skulle arrangeres i Thailand.
Etter disse fem årene er planen å være i fem ulike asiatiske byer de fem neste årene. Etter dette håper man å være annenhver gang i Europa og Asia.

(Pattaya Tidende utgave 2/2010 - 1. februar 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge