1. januar 2010

Skandinavisk invasjon i Bangsarey

Skrevet av 
Hvert fjerde hus på de store boligfeltene i Bangsarey er eid av skandinaver, med overvekt av nordmenn.

AV: DAG A. EKEBERG

Bangsarey ligger en halvtimes kjøretur sør for Pattaya. Stadig nye boligfelter dukker opp i omegnen, men selve Bangsarey er fortsatt den lille, søvnige fiskelandsbyen den alltid har vært. Og det passer tydeligvis det nordiske lynnet utmerket. For her snakkes det mer norsk og svensk enn thai og engelsk.

De to boligfeltene Koonsuk 1 og 2 ligger langs hovedveien Sukhumvit rett før lyskrysset der man tar ned til fiskelandsbyen.

Koonsuk 1 ble påbegynt for snart fem år siden, og først på plass var norske Svein Erik Hoff, som nå driver cafe rett innenfor porten til boligfeltet. Han har hatt en viktig finger med i spillet i markedsføringen av stedet overfor skandinaver. Han kan fortelle at 60 av de totalt 240 husene i Koonsuk 1 er eid av nordboere, 53 nordmenn, fem svensker og to dansker.

Koonsuk 2, som fortsatt er under bygging, har nå ca 100 hus ferdigbygget, og her sier Hoff at forholdet er litt annerledes, nemlig fire nordmenn og om lag 15 svensker. Totalt er det planlagt 180 hus i Koonsuk 2.

Vi snakket med et knippe Bangsarey-beboere, og spurte om det ikke ble mye krangel og uvennskap med så mange nordboere samlet på ett sted. Det ble innrømmet at det nok av og til var noen feider, men ikke mer enn på tilsvarende boligområder hjemme Det ble videre skrytt veldig av stranden i Bangsarey, med små 'hjemmekoselige' thairestauranter og uten de plagsomme selgerne man finner på de større turiststedene.

(Pattaya Tidende utgave 1/2010 - 1. januar 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge