[ annonse ]
1. januar 2010

Engelskmenn registreres

Skrevet av 
[ annonse ]
Det britiske utenriksdepartementet ber om at alle utenlandsfarende oppgir hvor og når de skal reise, men kan ikke love at dataene ikke blir brukt til å etterforske ting som skatteunndragelse.

Det web-baserte systemet 'Locate' ble lansert med brask og bram av den britiske ambassadøren Quinton Quayle i Bangkok 1.

desember. Thailand er et av de mest populære ferieland for briter, og ambassaden har ofte problemer med å lokalisere sine landsmenn. De får mange henvendelser fra folk som ikke får kontakt med slektninger, og dette er en av grunnene til at systemet 'Locate' vil være til nytte.

Det blir også enklere å få kontakt med folk etter naturkatastrofer og terroristangrep. Dataene er passordbeskyttet, og vil i utgangspunktet blir brukt kun til slik kontakt, heter det fra 'Foreign and Commonwealth Office', men de kan ikke utelukke at dataene i visse tilfeller også kan bli brukt til etterforskning av kriminelle handlinger.

Akkurat som den norske ambassaden, har den britiske ambassaden et system for å registrere seg som fastboende i Thailand. Det blir imidlertid ingen overlapping her, så folk må registrere seg på nytt.

Storbritannia er det europeiske landet med flest besøkende i Thailand. Siste tall fra turistmyndighetene i Thailand viser at det i 2007 var 860.000 briter som reiste hit. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 1/2010 - 1. januar 2010)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)