annonse:
1. januar 2010

Phuket starter kampen mot plastposene

Skrevet av 
Fra 14. februar vil de store kjøpesentrene i Phuket begynne å ta betalt for plastposer. Prosjektet skulle opprinnelig starte 5. desember, men ble utsatt fordi befolkningen ikke var tilstrekkelig godt informert, samt at alternative poser var vanskelig tilgjengelig. Prisen blir 2-3 baht avhengig av størrelsen på posen.

Kritiske røster har overfor avisen Phuket Gazette sagt at dette er altfor lavt og ikke vil ha noen effekt. Avisen har på lederplass antydet at 5-10 baht er mer passende. Aksjonskomiteen skal gjøre et lydopptak med orientering fra guvernør Wichai Phraisangop som vil avspilles på alle deltakende kjøpesentre.

7-Elleven teller på knappene om de skal delta. Mindre dagligvareforretninger blir oppfordret til å delta. Central-kjeden har sagt at inntektene fra posesalget skal doneres til veldedige formål.

Kjøpesentrene er også bedt om å kutte ned på distribusjonen av flyers med salgstilbud, som er et annet stort søppelproblem på øya. Phuket produserer ifølge Phuket Gazette 500 tonn søppel daglig.

Initiativtaker til prosjektet er Nick Anthony, som driver Indigo Real Estate. Han har i aksjonskomiteen hatt med seg Wiwat Seetamanotch, som er nestsjef i provinsens helseadministrasjon, og Jirasuk Tummawetch, sjefen for energiverket.

Nick Anthony jobber også med å videreføre prosjektet til Phang Nga, i samarbeid med en person ved navn John Gray som arrangerer kajakkturer i området. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 1/2010 - 1. januar 2010)

 

Lest 669 ganger
annonse:

forsiden

Utgave 1 – 1. januar:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Beste beliggenhet på Jomtien
( / Leilighet selges)

Beste beliggenhet på Jomtien

Penthouse Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Penthouse Nordic Terrace

Tilbud siste 13 leiligheter
( / Leilighet selges)

Tilbud siste 13 leiligheter

Påkostet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Påkostet villa Bang Sarey

Tilbud villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Tilbud villa Bang Sarey