1. desember 2009

Juridisk sett: Mange feller for ektefeller

Skrevet av 
Når du som utlending vil gifte deg med en thailandsk person, må du huske at det ikke kun er bryllupsseremonien som teller, du må også registrere ekteskapet hos myndighetene. Dette er en prosess som krever korrekte dokumenter fra begge partenes side, inkludert bevitnede bekreftelser på at man ikke allerede er gift. Ekteskapet blir gyldig i Thailand etter thailandsk lov, og er akseptert som et gyldig ekteskap i de fleste land, så lenge det følger med en sertifisert oversettelse av dokumentet.

Ekteskapet kan registreres hos et hvilket som helst registreringskontor i hele Thailand. Denne offisielle handlingen skjer som oftest et par dager før eller etter selve bryllupsseremonien, og dokumentet du får utstedt er det offisielle beviset på ekteskapet.

Hvis du gifter deg med en thailandsk person i ditt hjemland kan du registrere ekteskapet der. Dette vil imidlertid ikke ha noen effekt på din ektefelles juridiske status i Thailand, vedkommende vil fortsatt bli regnet som ugift. For å gjøre ekteskapet gyldig også i Thailand, og endre din ektefelles juridiske status, kan ekteskapet registreres ved en thailandsk ambassade eller et konsulat i hjemlandet. Noen thailandske kvinner som gifter seg i utlandet velger bevisst å ikke registrere ekteskapet overfor thailandske myndigheter, slik at de kan beholde sin status som ugift i Thailand, med de rettigheter dette innebærer.

En relatert sak: Når thaier som ikke er registrert gift får barn sammen, vil disse vanligvis få farens etternavn. Når foreldrene skiller lag vil barnet i de aller fleste tilfeller bli værende hos moren, men vil beholde farens etternavn. Dette er ofte forvirrende for utlendinger som ønsker å gifte seg med en thailandsk kvinne og adoptere hennes barn.

Av: Kamnod Soponvasu, daglig leder Thai Legal & Associates Co., Ltd.

(Pattaya Tidende utgave 15/2009 - 1. desember 2009)

 

Lest 919 ganger

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 3-2017 (1. mars):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien

Vil leie leilighet i Pattaya
( / Tjenester)

noimage

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Toyota Avanza 1.5 S 2007
( / Til salgs)

Toyota Avanza 1.5 S 2007