Reiste tur-retur Kuala Lumpur
1. november 2009

Reiste tur-retur Kuala Lumpur

Skrevet av 
Den 400 mil lange Malaysiaturen ble arrangert for første gang, og med skandinaver i spissen. Vi tok en prat med de fire arrangørene rett før de satte av gårde i øsende regnvær.

TEKST OG FOTO: DAG A. EKEBERG

Den 16 dager lange turen startet fra Pattaya 16. oktober, og deltakerne skal akkurat være tilbake når dette leses. Det var ni land representert på turen, selv om skandinavene dominerte. Norge hadde ti deltakere, dernest var listen som følger:
Sverige (8), Danmark (2), Tyskland (2) og en deltaker fra hver av landene USA, Canada, England, Frankrike og Belgia.
De 27 sjåførene representerte ikke mindre enn 12 MC-klubber. Asian Nomads hadde flest deltakere, nærmere bestemt åtte stykker, fordelt på seks svensker og to nordmenn. Nordic Riders (3), HOG Thailand (3) og Mai Pen Rai MC (2) hadde flere enn en deltaker. Sjefsarrangøren selv, Thore Pedersen, var eneste sjåfør fra Burapa MC.

55 mil på en dag
En utflukt tur-retur Kuala Lumpur i Malaysia består av ca. 400 mil landevei. Etappene var fra 10 til 55 mil. De to lengste etappene gikk fra Penang i Malaysia til Krabi og fra Khao Lak til Hua Hin.
Man kan ikke ferdes på disse trakter uten å besøke noen øyer, og Kho Pha-Ngan, Langkawi og Penang sto på kartet i så måte. Turen hadde en tre dagers stopp i Kuala Lumpur, hvor det ble arrangert fest med lokale MCklubber. Thore Pedersen hadde fått Hard Rock med som sponsor. Turen startet på Hard Rock Café i Pattaya, og var innom etablissementet både i Penang og Kuala Lumpur.

Ikke bare Harley
Thore Pedersen kjører en gedigen Harley-Davidson. Han innrømmer at de fleste deltakerne har Harley, men mener det av og til blir for mye oppmerksomhet rundt hva slags sykkel man kjører, det finnes gode sykler av andre merker.
Cirka halvparten av deltakerne hadde passasjer, i form av en kone eller samboer. Prisen for turen var den samme enten du kjørte alene eller med passasjer, og Pedersen sier at det ble kun selvkost å dekke, ca. 25.000 baht pr sykkel. Dette inkluderte blant annet overnatting på hoteller samt diverse måltider.

Ønsker ikke krangling
- Hvorfor har turen fått navnet "Ride for Peace", spurte vi en av medarrangørene, Lasse Nygren fra Asian Nomad MC:
- Jo, det er fordi man samarbeider mange MC-klubber seg imellom, og ønsker ingen krangling eller politikk oppe i det hele, men fredelige og rolige forhold.
- Hva om en sykkel bryter sammen, må alle vente da, spurte vi Thore Pedersen.
- Nei, slik er det vanligvis ikke. Vi kjører i kortesje til og fra Hua Hin, så da er vi avhengig av å ha med alle. De andre etappene lar vi folk kjøre individuelt.
Pedersen har med seg verktøy for Harley, og trer støttende til hvis det er problemer. På en av etappene er det liten tid til en ferge, så da er det en pickup med på ferden, i tilfelle en sykkel bryter sammen og det ikke er tid til å reparere.
Dette var første gang denne turen ble arrangert. Pedersen tror bestemt det ikke blir siste.

(Pattaya Tidende utgave 14/2009 - 1. november 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge