1. november 2009

Thaier ble lurt i Libya

Skrevet av 
En gjenganger i thailandsk media er historien om fattige bønder som belåner rismarkene for å få råd til flybilletten utenlands til et lukrativt jobbmarked. Pattaya Tidende har allerede skrevet om thaier som strandet i Nord-Sverige da bærsesongen ikke ble som forventet.

Denne måneden kan Bangkok Post rapporterer om 150 thaier som har vært landfaste i Libya i åtte måneder etter at arbeidskontrakten var over. På to år hadde de tjent så lite penger at de ikke engang hadde råd til flybilletten hjem.

Og når de kommer hjem venter det et lån med utrolige 10% rente pr måned, ifølge en jusforeleser ved Khon Kaen-universitetet. Juristen, Somsak Thong-iam, representerer en organisasjon som hjelper thailandske arbeidere utenlands, "the Network to Assist Thai Workers Abroad". Han sier at de fleste har lånt mellom 150.000 og 200.000 baht for å betale for jobbformidling og flybillett. Rismarker som er satt i pant er det sikkert ingen midler å betale for.

Mr. Somsak sier at arbeiderne overlever på mat donert av andre thailandske arbeidere i Libya, og han ønsker nå at firmaet som formidlet jobbene skal bli stilt til ansvar.

En assistent til arbeidsministeren i Thailand har uttalt at de jobber med midler for å få sendt arbeiderne hjem, og senere la jobbformidlingsfirmaet stå ansvarlig for utgiftene. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 14/2009 - 1. november 2009)

 

Lest 659 ganger

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter