[ annonse ]
1. oktober 2009

Thailand gir amnesti til ulovlig arbeidskraft

Skrevet av 
[ annonse ]
Den thailandske regjeringen har i sommer hatt en kampanje for å registrere det store antall arbeidstakere som flykter hit fra nabolandene på jakt etter arbeid. Bare i Phuket ble det innen fristen registrert i overkant av 50.000 arbeidere, så godt som alle fra Burma. Andre provinser i Thailand har store mengder arbeidere fra Laos og Kambodia.

Totalt var det i Phuket 7.790 arbeidsgivere som søkte om å registrere 109.389 utenlandske arbeidstakere ifølge Bangkok Post. Av disse ble altså ca. halvparten godkjent, med en måned ekstra tid til å skaffe dokumentasjon, som inkluderer et såkalt "Work Passport" fra hjemlandet samt en helseattest. Burma skal ettersigende ha opprettet identifikasjonssentre ved tre travle grenseoverganger hvor arbeiderne kan få utstedt disse passene. Deretter kan de reise inn i Thailand ved å betale et gebyr på 2000 baht.

I Phuket er cirka hver femte arbeider av utenlandsk avstamning. Myndighetene har et ønske om at flere thaier vil ta aktuelle jobber, spesielt nå når arbeidsledigheten øker i Thailand. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 13/2009 - 1. oktober 2009)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)