[ annonse ]
1. oktober 2009

Nordmenn i Spania slipper kildeskatt

Skrevet av 
2. september kom svaret fra finansminister Kristin Halvorsen på spørsmål fra Frp's Gudmund Hagesæter angående kildeskatt. Hun konkluderer med at grunnet ulike formuleringer i de respektive skatteavtalene, vil nordmenn bosatt i Spania slippe å betale 15% kildeskatt fra nyttår, mens nordmenn bosatt i Thailand blir automatisk trukket, og må i ettertid forsøke å bevise at de ikke skulle ha betalt for å få refusjon.
Pattaya Tidende har stilt tre spørsmål til Kristin Halvorsen i sakens anledning, men ikke fått noe svar. Her er det ene spørsmålet: "Har du som politiker muligheten til å skjære igjennom i denne saken og si at nordmenn i Thailand og Spania skal behandles likt uavhengig av byråkraters tolkning av juridiske formuleringer i et avtaleverk? Og vil du vurdere å gjøre dette?"
Det omtalte avsnittet i Kristin Halvorsens svar til Frp lyder som følger: "Skatteavtalen med Spania inneholder ikke en slik spesiell klausul som i avtalen med Thailand. Pensjonister i Spania kan derfor være fritatt for norsk kildeskatt selv om Spania ikke skattlegger pensjonen. I praksis har Spania skatteplikt for visse pensjoner fra Norge til bosatte der, men ikke for alle typer pensjoner. Uansett dette blir altså ikke norsk kildebeskatning aktuelt for de dokumentert Spaniabosatte fra 2010."

- Arrogant oppførsel
"Khon Norway" er en interesseorganisasjon for nordmenn bosatt i Thailand. De fikk avslag på sin forespørsel til Finansdepartementet om å oversette til engelsk en konklusjon fra ekspedisjonssjef Thorbjørn Gjølstad. De har nå selv fått et oversettelsesbyrå til å gjøre jobben, men etter at de sendte oversettelsen til departementet for godkjenning har de ikke hørt noe mer. Sekretær i Khon Norway, Roger Hågensen, sier at det vitner om stor arroganse når de ikke en gang svarer på henvendelsen. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 13/2009 - 1. oktober 2009)

 

Lest 1141 ganger

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Hus m/tropisk hage til salgs
( / Hus til salgs)

Hus m/tropisk hage til salgs

View Talay 5D – 86 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 5D – 86 kvm

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Interaktive oversikter