annonse:
1. oktober 2009

Nordmenn i Spania slipper kildeskatt

Skrevet av 
2. september kom svaret fra finansminister Kristin Halvorsen på spørsmål fra Frp's Gudmund Hagesæter angående kildeskatt. Hun konkluderer med at grunnet ulike formuleringer i de respektive skatteavtalene, vil nordmenn bosatt i Spania slippe å betale 15% kildeskatt fra nyttår, mens nordmenn bosatt i Thailand blir automatisk trukket, og må i ettertid forsøke å bevise at de ikke skulle ha betalt for å få refusjon.
Pattaya Tidende har stilt tre spørsmål til Kristin Halvorsen i sakens anledning, men ikke fått noe svar. Her er det ene spørsmålet: "Har du som politiker muligheten til å skjære igjennom i denne saken og si at nordmenn i Thailand og Spania skal behandles likt uavhengig av byråkraters tolkning av juridiske formuleringer i et avtaleverk? Og vil du vurdere å gjøre dette?"
Det omtalte avsnittet i Kristin Halvorsens svar til Frp lyder som følger: "Skatteavtalen med Spania inneholder ikke en slik spesiell klausul som i avtalen med Thailand. Pensjonister i Spania kan derfor være fritatt for norsk kildeskatt selv om Spania ikke skattlegger pensjonen. I praksis har Spania skatteplikt for visse pensjoner fra Norge til bosatte der, men ikke for alle typer pensjoner. Uansett dette blir altså ikke norsk kildebeskatning aktuelt for de dokumentert Spaniabosatte fra 2010."

- Arrogant oppførsel
"Khon Norway" er en interesseorganisasjon for nordmenn bosatt i Thailand. De fikk avslag på sin forespørsel til Finansdepartementet om å oversette til engelsk en konklusjon fra ekspedisjonssjef Thorbjørn Gjølstad. De har nå selv fått et oversettelsesbyrå til å gjøre jobben, men etter at de sendte oversettelsen til departementet for godkjenning har de ikke hørt noe mer. Sekretær i Khon Norway, Roger Hågensen, sier at det vitner om stor arroganse når de ikke en gang svarer på henvendelsen. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 13/2009 - 1. oktober 2009)

 

Lest 1009 ganger
annonse:

forsiden

Utgave 10 – 1. oktober:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Bygning og trykkeri
( / Hus til salgs)

Bygning og trykkeri

Flybilletter Bangkok-Phuket
( / Til salgs)

noimage

Land til salgs Rayong
( / Land til salgs)

Land til salgs Rayong

Condo i Pattaya
( / Leilighet selges)

noimage

View Talay 3 – 97 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3 – 97 kvm