1. september 2009

Lange dager med turistmassasje

Skrevet av 
Thailandske yrker:

Hardt arbeid og lite fritid preger hverdagen for massøsene Annie og Noy på Thip Thim i Pattaya Second Road. Men inntekten er god for folk uten utdanning. Og det vanker også ekteskapstilbud.

AV: HELGE HEYERDAHL

Arbeidsdagen på massasjestedet Thip Thim i Pattaya Second Road varer 13 timer. De ansatte jobber ikke med massasje alle disse timene, men de skal være tilgjengelig hele tiden når det kommer kunder. De resterende timene av døgnet tilbringes i hovedsak i det felles soverommet i etasjen over forretningen. - Vi som ikke har kjærester eller er gift bor like gjerne her. Da slipper vi å bruke tid på å reise til og fra jobb, sier Noy (32) fra Petchabun, som har jobbet på stedet i et drøyt år.
Annie (23) syntes det ble for lite penger av å jobbe i samme yrke på Koh Samui, og er veldig fornøyd med tilværelsen i Pattaya: - Da jeg ble gravid reiste kjæresten min fra meg, og jeg hadde behov for mer penger. Her i Pattaya klarer jeg meg fint, og kan forsørge både mamma, pappa, sønnen min og meg selv godt, forteller Annie som lar foreldrene i Chayapum ta seg av sønnen.

De tre massasjeformene
På Thip Thim tilbys de tre vanlige formene for massasje; fot-, thai, og oljemassasje. Thaimassasje er den originale massasjeformen i Thailand, som utføres rundt omkring i de tusen hjem, enten man har utdannelse eller ei. Kommer man inn i et thailandsk hjem, er det ikke uvanlig å se ungene massere sine foreldre og besteforeldre. Men de som har utdannelse kjenner selvsagt til en del ekstra "knep", som det er mange av. I oljemassasje brukes det varierende typer aromatiske oljer, og spesielle urtekremer hvis man har vondt spesielle steder. Oljemassasjen går ikke så dypt inn på sener i kroppen, men gir en mer generell overfladisk massasje.

Fått flere tilbud
Annie fra Chayapum opplever at noen av kundene er på utkikk etter mer enn massasje. Det har vanket både roser og ekteskapstilbud:
- En del av kundene er her på ferie bare noen få uker, og noen av disse er tydeligvis på utkikk etter en thailandsk kone, og virker å ha dårlig tid noen ganger, sier Annie. Etter to besøk er det ikke uvanlig at frieriene kommer:
- Det hender menn sier til meg at jeg er den mest fantastiske jenta de har møtt allerede etter én time her. Men når jeg sier at jeg ikke kan ta standpunkt til om jeg vil være kjæreste så fort så kommer de som regel ikke igjen, ler Annie.

God driks fra nordmenn
- Vi har hatt mange nordmenn her, og de husker vi alltid igjen for de er veldig hyggelige, selv om noen kanskje har fått i seg litt for mye drikke. Noen av kundene som kommer hit er veldig pågående, mens de nordmennene jeg har massert er koselige og ikke gjerrige, sier Noy.
- Vi har ingen fast lønn, men får 50% av inntektene fra de vi masserer. Tipspengene beholder vi selv, og de varierer som oftest mellom 5 og 100 baht, mens noen få er så snille at de gir 1000 baht.

Førti tusen fra Finland
- Så man kan tjene godt på en jobb i Pattaya uten lang utdannelse, og uten å måtte jobbe i barbransjen?
- Vi tilbyr ingen av tjenestene man får i en bar, men vi tjener godt i sesongen. Da ligger vi på ca 20.000 baht i måneden i lønn. Stort sett det samme får vi i tips fra kundene, så jeg klager ikke. Jeg har møtt en veldig snill finsk mann som liker meg veldig godt, og han har søkt om visum til Finland for meg. Men på grunn av at flere har lovet meg mer enn de kunne holde, har jeg sagt til ham at han må erstatte lønnen min mens jeg er hos ham, avslutter Annie.

(Pattaya Tidende utgave 12/2009 - 1. september 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge