1. august 2009

Opprydning i Bangsarey

Skrevet av 
Nye eiere og ny giv fra beboerne skal bidra til å blåse liv i Nordic-prosjektet i Bangsarey.

AV: DAG A. EKEBERG

Det er brødrene Arnstein og Birger Rustberggard fra Hallingdal som har overtatt på eiersiden i Nordic Bangsarey Resort med drøyt 95% av aksjene. De satser blant annet på å inngå samarbeid med ulike helseinstitusjoner i Norge og andre land med henblikk på behandling i tropisk klima i Thailand.
Arnstein Rustberggard ankommer Thailand i midten av august. Han sier til Pattaya Tidende at han ennå ikke kan si noe om konkrete planer før de er sikre på hva de vil gjøre. Han jobber med både finansiering og byggeplaner, og sier at det ser positivt ut på begge fronter.
Tidligere i år uttalte han følgende i Nordic-gruppens eget informasjonsblad: - Nå vil vi ikke love noe som helst før vi kan levere varene, men skjer det ikke noe vil hele boligkomplekset bli liggende som en spøkelsesby, og det er absolutt det siste vi ønsker oss.

Fortsatt ingen skjøter
Erik Olsen ble i februar valgt til formann i Eierforeningen ved Nordic Bangsarey Resort. Han sa seg villig til å oppholde seg her i Thailand permanent i hvert fall ett år for å representere rettighetene til de som har kjøpt hus og leiligheter av Nordic-gruppen i Bangsaray. Han går nå gjennom systemene og samarbeider med de nye eierne.
Det er ifølge Olsen kun seks usolgte hus og 12 usolgte leiligheter av det som allerede er bygget. Prisen er nå satt ned litt og husene selges for 5,8 millioner baht. Olsen sier at bankgjelden på prosjektet vil kunne slettes hvis man får solgt de gjenværende husene. Det er bankgjelden som gjør at det pr i dag ikke er mulig å gi skjøter til de som har kjøpt eiendom på Bangsarey Resort. De nye eierne av prosjektet sier imidlertid at det innen tre år skal være i orden med eierskapet av hus og leiligheter.

Helsesenteret under tak
Nordic Bangsarey Resort har vært markedsført som et sted med mange helsemessige tilbud som spa, fysioterapi, leger og helsesenter. De to byggene som skal huse disse tilbudene er under tak men ikke ferdigstilt. Olsen sier at det nå er inngått en avtale med en ny byggmester som sier at arbeidet gjenopptas i august og husene skal være ferdig til jul.
Beboerne i Bangsarey Resort betaler 4000 baht pr måned i fellesutgifter pluss 1000 baht ekstra for internettforbindelse for de som ønsker det. Mange av eierne hadde overført penger til de såkalte huskontoene som Nordic-systemet har operert med. Når pengekassa nå er tom er det heller ikke igjen noen penger på disse huskontoene, men den nye ledelsen i Nordic lover imidlertid at all gjeld skal tilbakebetales, som vi skriver i en annen artikkel i dagens avis.

(Pattaya Tidende utgave 11/2009 - 1. august 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge