1. august 2009

Thailandsk "superstar" holder konsert i Bergen

Skrevet av 
En av Thailands største stjerner er på vei til Norge. Vi fikk en halvtimes prat med stjernen over et måltid tom yum kung før konsert på et diskotek i Buriram.

AV: HELGE HEYERDAHL

For artisten som nylig fylte Impact Arena i Bangkok med titusenvis av fans liker seg egentlig aller best når han kan spille på små scener rundt omkring i Thailand. Nå blir det Europa-turné, og Sek Loso spiller på Ricks i Bergen på sin egen bursdag den 7. august.
- Jeg gleder meg veldig til turneen. Forventningene er store, og jeg har en stor drøm om å slå igjennom i Europa, smiler han mellom munnfullene med tom yum.

Innreiseproblemer
- Hva husker du best fra den siste turen din til Norge?
- Det jeg husker aller best er at vi hadde problemer i tollen på flyplassen. Vi besøkte Norge i 30 timer, og det jeg fikk se var flyplassen, konsertarenaen og hotellet. Og ikke minst snøen. Den fascinerte meg, for det var første gang jeg så snø, minnes Sek Loso, som omkranses av sikkerhetsvakter som vil ha autografer og seg selv avbildet med stjernen.
Forskjellen er stor på å spille for 20.000 og 100 tilskuere:
- Det å komme helt innpå fansen og ha nærkontakt med dem er det beste. Det å spille i Bergen blir på den samme måten. Da kan jeg slippe meg helt løs, og med en akkurat passe promille i kroppen leverer jeg best på små steder. Da er sjenansen borte, og jeg kan leke og ha det moro med publikum.

Stort kopimarked
- Hvordan er det å leve av musikken i Thailand, hvor kopiering av musikk er et stort problem?
- Jeg er klar over at jeg taper masse på at musikken min selges på kopimarkedet. Mens fildeling er et stort problem i andre land, så er det mer utbredt med kopiering av cd-er her i Thailand. Men jeg ligger på rundt en million solgte cd-er av alle utgivelsene mine, så jeg klarer meg godt, sier Sek Loso, som har som målsetning å gi ut en ny cd annethvert år fremover og satse mer på Europa.

Gitaristen etterlyser
En annen som lever av musikken er gitaristen Jim, som har spilt med Sek Loso i ti år. Han har et hjertesukk til Pattaya Tidende:
- Da vi spilte i Norge sist møtte jeg ei jente som het Tammy og som drev en thailandsk restaurant i Oslo. Jeg merket da jeg kom tilbake til Thailand at jeg var forelsket, og nå håper jeg at noen kan hjelpe meg med å komme i kontakt med henne igjen, sier den forelskede gitaristen, som lever av å være gitarist i bandet til "Bird" i tillegg til Sek Loso.

Dette er Sek Loso:

Hvem:
Sek Loso (34) er en av Thailands mest populære artister. Han selger ca. en million eksemplarer av hver utgivelse, på tross av et enormt kopimarked. Har så langt 22 cdutgivelser. Sek Loso flyttet til England i 2004, som hans forbilde Jimi Hendrix også gjorde for å få et gjennombrudd. Han annonserte etter musikere i musikkmagasinet NME, og alle måtte spille alle sangene på Hendrix' album "Are You Experienced" på audition.

Hva:
Besøker Bergen den 7. august. Er på Europa-turné.

Favorittgitar:
Fender Richie Sambora, signert av Jon Bon Jovi.

Favorittland:
England. Har bodd der, og vil bo der i to uker under turneen.

Målsetning:
Bli stor i Europa. Utgi cd annethvert år.

(Pattaya Tidende utgave 11/2009 - 1. august 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge