1. juni 2009

Stor interesse for skattefritak

Skrevet av 
Foreningen Khon Norway har hatt stor pågang etter oppslaget i forrige utgave av Pattaya Tidende. Foreningen APTRT melder om varierende praksis ved norske skattekontorer.

AV: DAG A. EKEBERG

I forrige utgave av Pattaya Tidende sto det en artikkel om Oskar Jørgensen som etter en lang kamp har fått tilbake all innbetalt skatt til Norge for de tre første årene han bodde i Thailand. Jørgensen er styreleder i interesseorganisasjonen Khon Norway, og han informerte medlemmene om sin kamp mot skattemyndighetene på et møte 5. mai. Baan Sabaijai var fylt opp for anledningen og foreningen fikk 20 nye medlemmer på møtet.
Jørgensen kan fortelle om stor interesse for denne saken, han får vanligvis en til tre henvendelser pr dag fra nordmenn som ønsker å slippe beskatning i Norge.

- Gå på rett kontor!
Jørgensen forteller også at en del folk er forvirret etter at artikkelen i forrige utgave oppga adressen til Revenue Department som Jomtien Second Road. Det er riktig at den lokale avdelingen ligger der, men Jørgensen sier at for å få en bekreftelse på antall dager man har oppholdt seg i Thailand, må man inn til byen Chonburi på provinsavdelingen av Revenue Department.
Vi har vært innom denne avdelingen, og sett at det går greit å få denne bekreftelsen. Behandlingstiden er for tiden tre uker.

Varierende praksis
Formann Børge Rolfsen i Arbeidsgruppa for Pensjonister og Trygdedes Rettigheter i Thailand (APTRT) kan fortelle at flere av deres medlemmer har fått skattefritak i tidligere år. - Jeg kjenner en som måtte betale skatt i tre år, men hvert år fikk han alt tilbake på høsten. Det betydde at han kun betalte 2,3% av inntekten til NAV og ikke 9,1% i disse tre årene.
- Dette praktiseres forskjellig ved de ulike skattekontor i Norge, fortsetter Rolfsen. - Jeg vet om noen som kun har sendt inn bostedsbevis fra Immigration her i Pattaya og fått det godkjent.
APTRT ble startet i 2006 og har 182 medlemmer. Foreningen har som hovedmålsetning å få bedret NAV Utlands refusjonssatser ved medlemmenes innleggelse på sykehus i Thailand.

(Pattaya Tidende utgave 9/2009 - 1. juni 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge