Helge Sørlie med sin Toyota Fortuner Helge Sørlie med sin Toyota Fortuner foto: Dag A. Ekeberg
1. juni 2009

Frekt innbrudd var trolig bestillingstyveri

Skrevet av 
Tyven visste nøyaktig hva han var ute etter da han lurte overvåkningskameraet og stjal bilnøkkelen fra stuen til Helge Sørlie i Pattaya Hill.

AV: DAG A. EKEBERG

Helge Sørlie og kona Som fikk seg en overraskelse da de våknet på morgenen 15. mai og fant at bilen var forsvunnet fra garasjen. Det dreier seg om en nesten helt ny toppmodell av Toyota Fortuner til en verdi av 1.470.000 baht. At det handlet om et tyveri var klart da Sørlie sjekket overvåkningskamerat i huset og så video av en mannsperson som brøt seg inn via et vindu, fant nøkkelen til bilen i stuen og kjørte av gårde med bilen. Verken Sørlie eller kona hørte noe. Mannspersonen hadde en hette på hodet, så det var ikke umiddelbart enkelt å identifisere vedkommende.

Vet om to andre
Sørlig har mistanke om at det dreide seg om et bestillingstyveri. Det var merkelig at tyven visste om overvåkningskameraet, at han visste hvor han skulle lete etter nøkkelen og at han ikke tok andre verdisaker bortsett fra en mobiltelefon som lå ved siden av nøkkelen. Sørlie har hatt flere ulike arbeidere innom huset i den siste tiden. Politiet vet om to andre biler av samme merke som er stjålet i området den siste tiden. En av dem er kommet til rette. Heldigvis for Sørlie gikk det kun litt over et døgn før bilen ble funnet i provinsen Korat. Tyvene hadde byttet til Bangkok-skilter på bilen, men på rammen sto det fortsatt navnet på bilforretningen i Pattaya, noe som gjorde en representant fra The Highway Police i provinsen mistenksom.
I skrivende stund er innbruddstyven fortsatt på frifot, men fem medsammensvorne er pågrepet av politiet.

Forbauset over politiet
Helge Sørlie hadde noen travle dager etter denne hendelsen, han sier at han må ha signert mellom femti og hundre dokumenter. Han måtte få hentet bilen, som var hos politiet i Bangkok, noe som ikke var noen enkel sak:
- På politistasjonen i Pattaya fortalte de meg at jeg ikke fikk hente bilen selv, men måtte skaffe en politimann til å frakte bilen. Samtidig opplyste de om at de ikke kunne ordne dette for meg. Jeg må si jeg ble en smule forbauset, forteller Sørlie, som løste problemet ved å benytte en thailandsk turistpoliti som han kjenner. – Jeg må si det er ganske spesielt at politiet opplyser at jeg ikke får hente bilen selv, men ikke er medhjelpelig med frakten.

Godt forsikringsselskap
Når det gjelder forsikringsselskapet Virayah, så synes Sørlie at han har fått god hjelp. De har lovet å dekke alle utgifter med å vaske og polere bilen, og sette den tilbake i samme stand som før tyveriet, inkludert nytt ryggekamera som ble stjålet.
Likeledes vil de skifte tenningslås i tilfelle tyvene får lyst å forsøke seg igjen. Når det gjelder leiebil så var dette ikke inkludert i forsikringen, men Sørlie skal forsøke å utgiftsføre dette også.
Sørlie er glad for at bilen kom til rette, fordi forsikringsselskapet dekker kun 80% av verdien av bilen hvis den hadde gått tapt.
Helge og Som Sørlie har allerede bestilt gitter til alle vinduer i huset i Pattaya Hill, og i tillegg til overvåkningskameraene blir det nå et alarmsystem installert. – Vi skal ikke ha noen flere innbrudd hos oss, sier Sørlie, som tross alt er glad for at bilen er tilbake, og at lommeboka er inntakt, den lå halvt skjult rett ved mobiltelefonen som ble stjålet.

(Pattaya Tidende utgave 9/2009 - 1. juni 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge