1. juni 2009

Stort utvalg av helsesjekker

Skrevet av 
Pattayas tre private sykehus tilbyr mange ulike testpakker. Du kan velge og vrake basert på alder og tykkelse på lommeboka.

AV: NICOLAI JOHANSEN

Frem til 31. juli har Bangkok Pattaya Hospital et tilbud som gjelder for to personer, kalt Healthy Family. Prisen for to personer starter på 3.500 baht for den rimeligste løsningen. Ordinær pris for dette tilbudet er 3.300 baht pr person. Dette sykehuset tilbyr flere ulike pakker priset fra 3.300 baht til 91.500 baht, avhengig av hva slags tester man vil ha gjennomført.
For deg som vil ha kun en enkel undersøkelse kan et tilbud fra Pattaya Memorial Hospital være et rimelig alternativ. Prisen er kun 999 baht, men inkluderer ikke levertest, kolesteroltest og EKG. Inkludert i prisen er et årsmedlemskap som senere vil gi rabatt på 10-20% på sykehusets tjenester. Pattaya Memorial har også et såkalt Basictilbud som koster 1,800 baht, hvor du også får lever- og kolesteroltester, men ikke EKG. Menn over 46 år blir tilbudt en pakke til 4.400 baht. Pattaya International Hospital har et program som koster 3.400 baht, som de anbefaler for folk under 30 år. De mellom 30 og 50 bør ta en helsesjekk som koster 5.300, mens de over 50 er anbefalt å bruke 9.500 baht.

Priser på enerom varierer
Bangkok Pattaya Hospital er det største av sykehusene og har et bredere tilbud av helsetjenester enn de andre. De har også både norsk og svensk tolk ansatt for å hjelpe til med språkproblemer. Prisen for enerom starter på 4.700 baht pr natt, som inkluderer mat. Besøk av lege og sykepleier gir tillegg i prisen. På Memorial Hospital starter prisen på enerom på 2.400 baht pr natt, 3.000 baht i akuttavdeling. Rom med to pasienter koster fra 800 baht pr natt. På Pattaya International Hospital er startpris på enerom 3,500 baht.

En gastroskopisk test
Vi gjorde en pristest på gastronomisk undersøkelse av magesekken, og fant at Bangkok Pattaya var rimeligst med 8.900 baht, Pattaya Memorial med 12.000 baht og på Pattaya International fikk vi opplyst 15.000 baht. Til sammenligning tar Volvat i Oslo 2.500 kroner.
Alle tre sykehusene har en testpakke for folk som skal bli samboere eller gifte seg, som inneholder test for kjønnssykdommer inkludert syfilis og HIV. Prisene ligger rundt 2.500 baht for disse pakkene.

Hvor ikke Singapore?
Vi sjekket også prisene på ulike helsetjenester i Singapore, som har et velrenomert helsevesen. Fem offentlige sykehus tar imot utlendinger, nemlig Singapore General Hospital, Changi General Hospital, KK Women's and Children's Hospital, National Dental Centre og National Cancer Centre. Vi fant priser på linje med Pattaya, av og til rimeligere. Det er en kort flytur til Singapore, som man kan vurdere hvis det er større inngrep som må foretas. Bestilling kan gjøres via internett.

(Pattaya Tidende utgave 9/2009 - 1. juni 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge