annonse:
4. april 2009

Norskundervisningen blir gratis

Skrevet av 
Fylkesmannen i Oslo og Akershus ga nylig tilsagn om støtte til undervisning i norsk for barn med norsk personnummer fra og med neste skoleår. Det er Jan Kleiven, sekretær i arbeidskomiteen for norskundervisning i Pattaya som opplyser om dette. Støtten gjelder fra august, og innbefatter barn som er født i perioden 1994-2003.

Komiteen har også hatt møte med lokale myndigheter i Chonburi Provins, og det er blitt enighet om at norskundervisningen kan fortsette i sin nåværende form ut inneværende skoleår, dvs. til ca. 20. juni. I denne tiden vil skolen bli formalisert ved at man oppretter et thailandsk firma for å drive skolen, søker om tillatelse til å drive en såkalt ”Informal School” og også søker om arbeidstillatelse for norsklærer Øystein Singstad samt ytterligere lærerkrefter hvis behovet melder seg.

Det blir også mulig for voksne å studere norsk språk. Man må melde seg på minimum 60 timer til en pris av 200 baht pr time. Beløpet på 12.000 baht må betales i sin helhet ved påmelding. Interesserte kan henvende seg til komiteens formann Erlend Waagen på e-post e.waagen @gmail.com.

- Vi håper med dette at eventuelle uklarheter vedrørende norskundervisningen er oppklart og at alle bidrar til at dette positive tiltaket blir en suksess, sier Kleiven, som påpeker at dette ikke er noen forretningside med formål å tjene penger, men rett og slett vanlige foreldre i Pattaya som ønsker det beste for sine barn. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 7/2009 - 4. april 2009)

 

Lest 740 ganger
annonse:

forsiden

Utgave 1 – 1. januar:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Beste beliggenhet på Jomtien
( / Leilighet selges)

Beste beliggenhet på Jomtien

Penthouse Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Penthouse Nordic Terrace

Tilbud siste 13 leiligheter
( / Leilighet selges)

Tilbud siste 13 leiligheter

Påkostet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Påkostet villa Bang Sarey

Tilbud villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Tilbud villa Bang Sarey