[ annonse ]
4. april 2009

Overforbruk av antibiotika

Skrevet av 
[ annonse ]
Thaier brukte i fjor antibiotika til en verdi av 17 milliarder baht, som var høyere enn noen annen medisintype. Det var legemiddelindustrien selv som la frem disse tallene til The Nation i forrige uke. Interesseorganisasjonen Prema (Pharmaceutical Research and Manufacturers Association) opplyser videre at det totalt ble kjøpt medisiner på apotek og sykehus for 99 milliarder baht i fjor.

Prema sier at antibiotika brukes for ofte, og ofte brukes feil. De er også kritiske til at helsedepartementet nylig gjorde medisin gratis for thaier. Tidligere var det fast pris på 30 baht for helsetjenester, innført under Thaksin-regjeringen. Prema sier at mange folk nå går og får seg penicillin selv om de bare er forkjølet, mange henter også med seg medisiner til slekt og venner. Interesseorganisasjonen foreslår at det igjen bør koste penger å få utskrevet medisiner.

Utlendinger som har besøkt klinikker eller sykehus i Thailand vet at legene her er mindre restriktive enn i Vesten med å skrive ut medisiner. Man gjør lurt i å konsultere sin faste lege hjemme før man starter en pillekur. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 7/2009 - 4. april 2009)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)