Rorbu-stemning med Rune Larsen foto: ojw
21. mars 2009

Rorbu-stemning med Rune Larsen

Skrevet av 
Rorbu-pianist Trond Myhre og Rune Larsen, norsk popmusiker gjennom snart femti år, fikk med hjelp av Linda Ekeland laget god norsk rorbu-stemning på Sjømannskirken forrige torsdag.

De cirka 40 fremmøtte nynnet og sang kjente sanger sammen med musikerne i nesten to timer og sjømannsprest Lars Henrik Haugan så stolt ut der han smilte i skjegget over et godt arrangement. Han har aldri hatt så mange berømte musikere på besøk i kirken på en gang, og han håper de snart kommer tilbake.
- Vi kommer tilbake til dere på Sjømannskirken neste år, sa Rune Larsen med et sjarmerende smil. Pianisten Trond Myhre er kjent fra NRK-programmene ”Du skal høre mye” fra Rorbua i Tromsø. - Når vi hadde programmet fra NRK var det mange som trodde jeg drakk mye øl, men det er feil, jeg liker ikke øl, sier han med et stort smil. Myhre stiller gjerne opp igjen til nye konserter.

Larsen og Bendiksen
Rune Larsen begynte med opptredener allerede som 7-åring: – Jeg gir meg aldri, pensjonisttilværelse passer meg ikke, sier bergenseren bestemt. – Jeg synger til stemmen brister. Nå har jeg snart holdt på i en menneskealder slik som Arne Bendiksen. Arne og jeg har flere ting til felles, vi er ekte bergensere, vi er vokalister, vi spilte i orkester, vi hadde eget studio, samt at vi var på jakt etter nye artister. Men det vi ikke hadde til felles var at jeg hadde langt hår som ung musiker og var uskyldig 15-åring da jeg spilte i orkesteret The Stringers.
- Den største fangsten jeg gjorde var da jeg oppdaget Sissel Kyrkjebø som 14-åring. Det norske folketallet tatt i betraktning så kan hun kalles verdens mestselgende artist.

Elvis og Everly
- Jeg elsker å opptre, det finnes ikke noe bedre stimulans for sjela enn å synge slik jeg gjorde i programmene Lollypop, Casablanca og på Momarken.
Hvis Larsen skulle velge en verdenskjent artist å opptre med måtte det bli Phil Everly i Every Brother. Han er også meget glad i musikken til Tommy Steel, Buddy Holly og Elvis. Han skryter også svært av scenepartneren Linda Ekeland som har mener har en meget vakker stemme.

Tvilsomme steder
- Jeg hadde mine tvil da jeg kom til Pattaya for første gang og skulle opptre på Lindas Restaurant i Jomtien. Byen har et dårlig rykte utad og er kjent for litt av hvert. Men de mer tvilsomme stedene i byen er det jo bare å holde seg unna, så er det et meget vakkert sted. Det er trygt å ferdes i ”verdens mest rokka by”, avslutter den norske pop-legenden. (ojw)

(Pattaya Tidende utgave 6/2009 - 21. mars 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Thailand i Norge