Ny norsk tegneserie
21. mars 2009

Ny norsk tegneserie

Skrevet av 
Med skrått blikk på Thailand

En fyldig og noe drikkfeldig nordmann har fått kallenavnet ”Elefant” i en ny tegneserie fra Bergen. Du kan lese serien i Pattaya Tidende i tiden fremover.

”Dang og Chang” er en ny norsk tegneserie skapt av 52-årige Otto Tveit, kunstner og art director fra Bergen. Skaperen av serien forteller her om Chang og kona Dang:
- Chang er litt fåmælt, drikkfeldig og kommer frivillig eller ufrivillig opp i situasjoner han ikke har helt kontroll over. Han er en smule naiv og tror alltid det beste om folk.
Heldigvis har Chang en bedre halvdel: - Dang er praktisk og får ting gjort. Hun er ikke redd for å si hva hun mener. Dang er typisk thai med masse temperament, et stort hjerte og er like svak i norsk som Chang er på thai. Dang har jeg med vilje gjort viljesterk for å bryte ned fordommer folk har av thaidamer som bare vasker og steller for mannen.

Feriert i 20 år
Tveit har feriert i Thailand i 20 år. Han husker spesielt godt den første turen, sammen med en kamerat som var litt mer erfaren. - Vi hadde noen ville netter i Bangkok, hvor tegneblokken var med som hjelpemiddel og tolk. Deretter reiste vi videre til Cha-Am og slappet av på stranden en ukes tid. Vi traff nordmenn som drev barer og hoteller, samt en full sveitsisk lærer vi ikke kunne bli kvitt. Vi leide bil i Hua Hin, reiste langs kysten til Chumphon, hvor vi tok båten over til Koh Tao.
Tveit traff sin kone Lek i Bergen for sju år siden. - Min kone er fra Lopburi. Hun har en eldre søster som bor i Aurland og driver en Ica-butikk der. To andre søstre bor og arbeider i Bangkok.

Chiang Mai som Bergen
Ekteparet har et hus i Chiang Mai, nærmere bestemt Hang Dong, som de forsøker å få besøkt to ganger i året.
- Her bor det folk fra Norge, Finland og England og det er en fin miks av nasjonaliteter og boligtyper. Eneste problemet er løshundene. - Er det noe jeg ikke liker med Thailand, bortsett fra illeluktende gammel fisk og durian, så er det alle hundene som bjeffer overalt, sier Tveit. – Jeg fikk en sprettert av faren til Lek som jeg bruker flittig når de blir for nærgående, bedyrer han.
Tveit har gitt opp å lære seg Thai via språkkurs, men plukker opp en del likevel via samvær med thaier. - Som kunstner liker jeg meg veldig godt i Chiang Mai, der har de kultur og natur som faller i min smak. Byen er passe stor, og minner meg litt om Bergen, bortsett fra at de ikke er så store i kjeften som bergenserne, avslutter Tveit. (dae)

Otto Tveit - tegneserieforfatter:

Født : Ålvik i Hardanger 1956
Bosatt: Bergen/Chiang Mai
Sivilstaus: Gift med Lek, har døtre på 1 og 22 år.
Utdannelse: Kusthøgskolen i Bergen, Statens Kunstakademi, Bergen.
Erfaring: Arbeidet 10 år som billedkunstner. Er innkjøpt av Nasjonalgalleriet og Kulturrådet, samt private og offentlige samlinger. Arbeider nå som Art Director i et reklamebyrå.

(Pattaya Tidende utgave 6/2009 - 21. mars 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge