7. mars 2009

Stor konkurranse blant tannleger

Skrevet av 
I to av Pattayas hovedgater er det nå til sammen 30 tannlegekontorer. Warin Leekpai merker konkurransen, men klarer seg fordi han gir utlendinger samme priser som thaier.

Warin Leekpai (37) er utdannet tannlege og driver Dental Care Center i Central Pattaya Road. Han sier at det de to siste årene har vært en økning på ca. femti prosent i antall tannlegekontorer. De to gatene Central Pattaya og South Pattaya Road har størst tetthet av tannleger, ifølge Leekpai. Han mener at det til sammen i Pattaya nå finnes rundt hundre tannlegekontorer. - Og det kommer stadig flere til, ryktene går om at pengene sitter løst i lommene på turistene, sier Leekpai med et smil.

- 70 prosent av mine kunder er utlendinger, hovedsakelig tyskere og skandinaver. Jeg er nok rimeligere enn de fleste andre av forskjellige grunner, ikke minst fordi vi har rimelig husleie, og jeg driver stedet sammen med min kone, sier Leekpai.

- Vi tar de samme prisene for utlendinger som for thaier, det har noe med vår samvittighet og vårt trossamfunn å gjøre.

Leekpai kommer fra en liten by som heter Trang, men han studerte i Bangkok. Tannlegestudiet tar normalt fire år, og det finnes mange steder man kan studere i Statens regi.

- Etter man er ferdig utdannet må man jobbe for Staten i tre år med liten lønn, men det er verdt strevet fordi man etterpå kan komme og jobbe i byer som Pattaya, sier Leekpai.

Dental Care Center tar 3000 baht for en rotfylling med fire besøk i tannlegestolen og full bedøvelse. (ojw)

(Pattaya Tidende utgave 5/2009 - 7. mars 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge