7. mars 2009

- Mange nordmenn trenger hjelp

Skrevet av 
Sjømannspresten kan være enig i at deler av sentrum i Pattaya kan sammenlignes med tilstandene i Sodoma og Gomorra. Han møter mange nordmenn som har gått seg vill i livet.

Både dødsfall, sosiale saker og ran dukker opp på kalenderen til sjømannsprest Lars Henrik Haugan (62) her i Pattaya:
- Det er mye å gjøre, så her i gården merker vi ikke noe til nedgangstider i arbeidsmengden. Det er trist at mange nordmenn som går seg vill her i livet, havner i Pattaya. Byen er ikke som Sodoma og Gomorra, selv om deler av sentrum kan ligne, innrømmer presten.
- Det er ingen tvil om at Pattaya er en fin by å være i. Jeg trives her og liker å forkynne evangeliet om Jesus Kristus som har gitt oppdraget om å ”gå ut og gjør folk til mine disipler”. Det er nok av nordmenn som trenger hjelp, og som jeg skulle ønske hadde kommet til oss her oppe på haugen.

Ukentlige barbesøk
- Mange nordmenn havner i fengsel på grunn av misbruk av stoff og alkohol. Disse må vi ta oss av, sier Haugan. Omtrent en kveld i uken drar de rundt på barbesøk for å snakke med folk og prøve å hjelpe de med problemer, samt invitere de til Sjømannskirken.
Presten synes det er trist for familier når pappa dør, og han ikke har sørget for tryggheten til kone og barn. I slike situasjoner vil ofte mor bli sittende igjen med mange problemer.
- Selv om kirken ikke er en sosial klubb, har vi et godt sosialt samvær her på ”kjerka”. Det kommer mange hyggelige mennesker og tar en kopp norsk kaffe pluss vafler. De fleste kommer hit gang på gang for å treffe venner og komme på gudstjenestene.

Eget advokatfirma
Lars Henrik Haugan (62) gikk betydelig ned i lønn da han ble prest:
- Jeg hadde et godt innarbeidet advokatfirma som jeg og familien levde godt av. Men penger er ikke alt her i livet. Jeg er takknemlig for at jeg får arbeide med mennesker som ikke har det så godt. På fritiden mens jeg var advokat studerte jeg teologi. Det er det kristelige kallet som teller for Haugan, det å være den gode Samaritan:
- ”Det er ikke de friske som trenger lege” sa Jesus en gang. Ingen ting kan sammenlignes med gleden av å fortelle mennesker om Jesus, avslutter presten. (ojw)

Fakta om Sjømannskirken

Sjømannskirken har 5 faste stillinger, to ettårige vikariater samt 12-15 frivillige medarbeidere i Pattaya. De registrerer alle besøk hver dag, og legger man dem sammen kommer man til hele 17.000 besøk i fjor. Av disse var det 1.225 besøk på 92 gudstjenester/hverdagsmesser. I tillegg viet de 106 par, arrangerte 619 sykebesøk og døpte 8 barn.

(Pattaya Tidende utgave 5/2009 - 7. mars 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge