7. mars 2009

Restaurantguiden: Bra nok for lunsj

Skrevet av 
Vi har hørt både positive og negative ting om Opal Restaurant på Jomtien Beach. Mange turister tar lunsjen her, så vi bestemte oss for å teste stedet.

Det var mye folk ved bordene og servitørene var hyggelige. Man kunne se kjøkkenet fra spisebordet, det ga oss et godt inntrykk. Prisen på europeiske mat var ganske passende fra 190 til 300 baht, så vi bestemte oss for å velge fra den europeiske menyen.
Det ble bestilt en Seafood Royal Hawaii som forrett og en Zigeunerschnitzel fra den tyske menyen som hovedrett.

Forretten til slutt
Vi hadde bedt om å få sjømaten først og schnitzelen når vi var ferdige med forretten, logisk nok. Men etter ti minutters ventetid kom likevel schnitzelen på bordet først. Vi reagerte på dette og servitøren ble innkalt. Han ga oss ingen forklaring på hvorfor dette skjedde, men vi fikk muligheten til å la maten gå tilbake til kjøkkenet for ny oppvarming. Under denne debatten kom plutselig forretten på mystisk sett på bordet, så vi lot det være, tok det med et smil og spiste begge rettene samtidig. Ala- carte er nok ikke Opals sterkeste side, de fleste kundene går vel for en enkel rett isteden.

Grønnsaker på boks
Zigeunerschnitzel skal være det samme som wienerschnitzel bare uten panering. Retten var pent pyntet og vi startet med grønnsakene før vi begynte på svinekjøttet. Det var en blanding av mais, erter og gulrot, de var velkokte og det smakte som om de kom direkte fra boksen eller var lagret som ferdig kokte grønnsaker i et kjøleskap og tint opp. I menyen, skulle det være grønn pepper men det var ingen spor av dette.
En Schnitzel skal være hardbanket i tynn skive, her hadde de valgt å la kjøttet være 2 cm tjukk. Kjøttet var noe seigt, og bacon/sopp-sausen hadde en for oss uvant smak. Sammen med pommes frittes var det i grunn en brukbar rett, men man kunne fått bedre mat på en del andre steder vi vet om.

Krabber og scampi
Seafood Royal Hawaii ble servert i en bolle formet som en ananas, med krabbe og saus i midten pyntet med to kryssende skiver med smeltet ost. Vi gikk direkte på sausen og helte den over risen. Den var overraskende god med en smak av ananassaft og kokosmelk. Sødmen i sausen ble etterhvert kjedelig og vi begynte med krabbeleggene. Vi ble litt skuffet av at det var så lite kjøtt på disse, men det var andre sjødyr å spise, som blåskjell og scampi.

Tynn kaffe - tykk pannekake
Kaffen til 45 bath var tynn traktekaffe, men espressoen til 70 baht smakte autentisk. Det var ikke noe stort utvalg i dessert utover thailandske frukter. Vi var imidlertid ute etter vestlig mat, så vi valgte pannekaker. Etter en kort ventetid kom det en 2 cm tjukk pannekake servert med sirup. Pannekaken var luftig og trakk sirupen godt.
Måltidet kostet ca. 600 baht, som ikke er all verden, men Pattaya har bedre steder å by på til denne prisen. Toalettbesøket var heller ikke imponerende, det var kun en servant for begge kjønn og et felles håndkle som ikke var rent.
Opal Restaurant er et godt møtested til lunsj, mindre egnet for en bedre middag.

Pluto

(Pattaya Tidende utgave 5/2009 - 7. mars 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge