21. februar 2009

Restaurantguiden: Sushi er bedre i Norge

Skrevet av 
Det finnes nå sushi overalt i Norge, på kjøpesentre, i gatekjøkken og på finere restauranter. I Thailand er retten også utbredt. Det er viktig å velge restaurant med omhu, siden kvalitet og ferskhet kan variere. Samurai Sushi, som ligger i Pattaya Second Road rett etter Soi 6, har rent og pent interiør. Kvaliteten på maten er imidlertid ikke den samme som i Norge.
Vi bestilte fire sushi-retter, et sett sashimi, en futomaki og en tallerken med ål med ris i teriyaki-saus. Restauranten bruker et trillebanesystem hvor de ferdiglagde rettene ligger på en bane og kan bli hentet enten av kunden eller av servitøren.

Smak av 'fisk'
De fire sushi-rettene som ble bestilt ble ikke servert samtidig. Sushi med laks, sushi med tunfisk og et par sushi-retter med reker kom først, mens sushi med kamskjell måtte vente fordi det ikke sto ferdig laget på trillebanen. Dette er egentlig et godt tegn fordi ferskheten på skalldyr er kortvarig.
Vi fikk servert sushi som vanlig med soyasaus og wasabi (japansk sennep). Det er mange måter å servere sushi på. Her har de valgt å legge risen i firkantet form og skjære fisken ca. 8 mm tjukk. Risen var marinert søtt og smakte godt, men fiskene smakte for mye av 'fisk', og de var for kalde etter vår smak. Kamskjell derimot smakte ganske godt, men retten var litt for nøytral til å bli spennende.

Sashimi
Sashimi er rå fisk uten ris som skal dyppes i soyasaus før man spiser. I Norge ville dette vært servert med ponzu-saus (japansk sitronsaft blandet med soya), men her fikk man bruke soya og wasabi som allerede var på bordet. Futi-Maki (rullet ris med sushi-fyll) som var bestilt kom aldri på bordet.

Nøytral ål
Ut fra bildene i menyen virket retten 'ål i teriyaki-saus' mest spennende. Den ble servert med miso-soup (lys suppe) og så forsatt interessant ut på bordet, men retten var litt for nøytral etter vår smak. Ålen minnet oss om stekt makrell.
Det kan virke som om Samurai Sushi satser på et bredt publikum, hvor det lages nøytral og velkokt sjømatVi hadde foretrukket at sjømaten var ferskere, men mye av sushifisken er jo importert.
Vi har spist god sushi i Thailand, særlig i Bangkok, men det er ikke det samme som sushi i Norge. Et sett Sashimi kostet 200 bath, et par enkle sushier 40-60 bath, ål i teriyaki-saus 150 bath og Asahi (japansk øl) kostet 80 bath. En sushi-bit til 20 bath er ca. halv pris sammenlignet med Norge. Pluto

(Pattaya Tidende utgave 4/2009 - 21. februar 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge