7. februar 2009

Lederartikkel: Skredder-pest og bahtbuss-plager

Skrevet av 
Vår evne til å samtale med representanter for vår vertsnasjon er begrensede. De som har makt i Thailand forstår i liten grad engelsk, og vi forstår i liten grad thai språk.

Vår mangel på kommunikasjon fører til en del uheldige tilstander. En av disse er den langvarige striden mellom turister og bahtbuss-eierne. Vi utlendinger vet hvordan vi skal hyre en bahtbuss, de trenger ikke tute i ett kjør for at vi skal skjønne det. Det er faktisk temmelig irriterende, men ingen myndigheter gjør noe med det. De kjenner nemlig ikke til problemet. Bahtbussen tuter ikke for å få med thailandsk utseende folk som passasjerer. Og folk med makt i Thailand befinner seg uansett ikke utendørs. Vi har lest metervis med leserinnlegg om bahtbusser i den engelsktalende presse i Pattaya over mange år, men ingen av disse er vel noensinne blitt lest av folk med noen form for makt i Thailand.

Makthaverne har heller aldri blitt overfalt av skreddere fra Pakistan og Bangladesh som kaller deg "Boss" og tvinger deg til å håndhilse på dem. De er mildest talt uhøflige, men ikke mot thaiene, selvsagt. De som har noe makt og kunne gjort noe med problemet bryr seg ikke, og skredderpesten får lov å spre seg.

Dette er det landet vi oppholder oss og ferierer i, på godt og vondt. Thaiene bekymrer seg ikke for mye for morgendagen. Turistene kommer jo hit uansett. Slik er det bare. Og vi lever med det.

Dag A. Ekeberg, redaktør

(Pattaya Tidende utgave 3/2009 - 7. februar 2009)

 

Lest 954 ganger Sist redigert 12. mai 2012 - 13:38

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter