7. februar 2009

Lederartikkel: Skredder-pest og bahtbuss-plager

Skrevet av 
Vår evne til å samtale med representanter for vår vertsnasjon er begrensede. De som har makt i Thailand forstår i liten grad engelsk, og vi forstår i liten grad thai språk.

Vår mangel på kommunikasjon fører til en del uheldige tilstander. En av disse er den langvarige striden mellom turister og bahtbuss-eierne. Vi utlendinger vet hvordan vi skal hyre en bahtbuss, de trenger ikke tute i ett kjør for at vi skal skjønne det. Det er faktisk temmelig irriterende, men ingen myndigheter gjør noe med det. De kjenner nemlig ikke til problemet. Bahtbussen tuter ikke for å få med thailandsk utseende folk som passasjerer. Og folk med makt i Thailand befinner seg uansett ikke utendørs. Vi har lest metervis med leserinnlegg om bahtbusser i den engelsktalende presse i Pattaya over mange år, men ingen av disse er vel noensinne blitt lest av folk med noen form for makt i Thailand.

Makthaverne har heller aldri blitt overfalt av skreddere fra Pakistan og Bangladesh som kaller deg "Boss" og tvinger deg til å håndhilse på dem. De er mildest talt uhøflige, men ikke mot thaiene, selvsagt. De som har noe makt og kunne gjort noe med problemet bryr seg ikke, og skredderpesten får lov å spre seg.

Dette er det landet vi oppholder oss og ferierer i, på godt og vondt. Thaiene bekymrer seg ikke for mye for morgendagen. Turistene kommer jo hit uansett. Slik er det bare. Og vi lever med det.

Dag A. Ekeberg, redaktør

(Pattaya Tidende utgave 3/2009 - 7. februar 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge