7. februar 2009

Problemer med drift og pant for Nordic-beboere

Skrevet av 
Eierforeningen i Nordic Hill Resort holder tilbake driftsmidler og vurderer å skifte driftsselskap. 15 eiere i Nordic Terrace har fått sine leiligheter pantsatt. Daglig leder i Nordic Group Tom Sætersdal tror problemene er løst om ikke lenge.

Eierforeningen består av ca. 300 personer som har investert i de 15 prosjektene på Pratamnak Hill mellom Pattaya og Jomtien. Det dreier seg om fem landsbyer med til sammen 35 eneboliger samt ti leilighetsbygg på mellom to og seks etasjer.
På generalforsamlingen i Eierforeningen 13. januar ble det vedtatt at de skal ta kontroll med fellesutgiftene. Etter en debatt ble det bestemt at de fortsatt skal benytte driftselskapet Nordic Services, men et forslag om bytte av driftselskap ble oversendt det nye styret. Det ble vedtatt å sette av 20% av fellesutgiftene på 3500 baht pr måned på Eierforeningens egen konto.

Problemer med vedlikehold
Kondominiumet Nordic Terrace, et av de største Nordic-prosjektene på 6 etasjer som var ferdigstilt for tre år siden, har valgt å hyre inn Bangkok-firmaet Quality Property Management (QPM) til drift. I årsberetningen til styret heter det at fellesutgiftene har vært høye men vedlikeholdet fraværende, og de hevder at det ikke er satt av penger til vedlikeholdsfond. Når det gjelder tv-tilbudet, så har det i følge styret vært mange møter med ledelsen, men status i dag er at man fortsatt har dårlige signaler. Styret stilte spørsmålet om de var blitt ført bak lyset av Nordic Services.

Betaler ekstra
Det ble på generalforsamlingen i Nordic Terrace oppfordret til at eierne betaler inn 6 måneders fellesomkostninger umiddelbart, samt en engangssum på 10.000 baht slik at styret har noen midler å starte driften med. Midlene skal blant annet brukes til bedre brannvern, kabelanlegg, forsikringer og maling. - Har ledelsen i Nordic Group noe i mot at QPM i fremtiden kan stå for driften av fellesarealene, spurte vi daglig leder i Nordic Group Tom Sætersdal.
- Det er opp til beboerne i hvert enkelt bygg å velge hvem de vil ha til å drifte sine fellesarealer. Jeg er ikke sikker på om QPM vil gjøre en bedre jobb en den vi gjør, svarte Sætersdal.

Leiligheter pantsatt
I følge styret i Nordic Terrace er 15 av leilighetene i bygget pantsatt uten at eierne er informert, og styret ser meget alvorlig på dette. Det skal være snakk om en pant på en million baht pr leilighet. Denne panten er det Bangkok Bank som innehar som sikkerhet for et lån av to års varighet for byggingen av Nordic Park Hill.
Svein Monsen, som representerer de 15 eierne, har hatt møter med ledelsen i Nordic Group, investorene i Nordic Park Hill samt Bangkok Bank for å finne en måte å løse opp panten på. Monsen håper at det enten skal la seg gjøre å flytte panten til en annen bygning, eventuelt bruke inntekter fra salg av leiligheter i Nordic Park Hill. Etter det vi kjenner til er 40 av totalt 63 leilighetene i Nordic Park Hill solgt allerede, og det er i hovedsak små leiligheter som fortsatt er usolgt. Park Hill er bygget etter retningslinjene i kondominiumsloven og vil ifølge våre kilder bli godkjent som kondomunium og få utstedt skjøter på alle leilighetene. (dae)

Beklager uløst pant

Daglig leder i Nordic Group Tom Sætersdal, sønn av grunnleggeren Kalle Kristensen, beklager situasjonen med de pantsatte leilighetene:
- Det er en sak vi legger stort arbeid i å løse. Vi beklager situasjonen enkelte beboere er havnet i, denne liker vi ikke, og har stor tro på at den er løst på en god måte om ikke så lenge.

(Pattaya Tidende utgave 3/2009 - 7. februar 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge