7. februar 2009

Restaurantguiden: Hvor thaiene trives best

Skrevet av 
Ruamai er en restaurant man ikke finner som turist. Men det er desto flere thaier som finner den, og de trives utmerket her til rimelige priser. Restauranten ligger langs østsiden av Sukhumvit på sydsiden av Thepprasit Road. Hvis du kjører på Sukhumvit sydover mot Sattahip vil du finne restauranten på venstre side et lite stykke etter Thepprasit Road. Ruamai betyr trebåten på thai. Restauranten er holdt i gammeldags thai stil i treverk. Med stråtak, smale tredører og utskjæringer.

Flytebrygger
Det er en stor karpedam inntil restauranten. Det svømmer masse fisk rundt i dammen. En stor del av restauranten er laget som flytebrygger på dammen. Man går på en liten landgang for å komme ut på flåten som har tak. Der sitter man inntil dammen og ser rett ned på fiskene som svømmer rundt. Man kan få kjøpt poser med fiskemat av servitørene for noen få baht. Når man kaster uti noen kuler med mat, så kommer halve dammens fisker og sloss for å få seg en munnfull.

Acacia og sour curry
Ruamai serverer thailandsk mat. På menyen finner man som så mange andre steder, side opp og side ned med varianter av thai mat. Maten er laget riktig og er smakfull. Vi spiste 'Sour curry soup with deep fried acacia and eggs' til 120 Baht, 'Fried shrimp with curry powder' til 180 Baht, 'Mixed sea food with spicy sauce' til 120 Baht og ris og agurkskiver til 10 Baht hver. Det var rikelig og godt for to personer. Vi avsluttet med en capuccino til 40 baht. Denne restauranten ville nok voert vesentlig mer populoer om den hadde ligget bedre til. Å ligge inntil Sukhumvit er ikke den beste beliggenhet man kan tenke seg. Restauranten er åpen fra 8 om morgenen til 23 om kvelden.

Alex Tovsen

(Pattaya Tidende utgave 3/2009 - 7. februar 2009)

 

Lest 825 ganger Sist redigert 10. mai 2012 - 19:17

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 3-2017 (1. mars):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien

Vil leie leilighet i Pattaya
( / Tjenester)

noimage

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Toyota Avanza 1.5 S 2007
( / Til salgs)

Toyota Avanza 1.5 S 2007