John M. Johansen (tv) og inspektør Ponkit Khamsathean John M. Johansen (tv) og inspektør Ponkit Khamsathean foto: Dag A. Ekeberg
24. januar 2009

Nordmann i thailandsk politi

Skrevet av 
John M. Johansen er gått fra å være frivillig turistpoliti til å bli ansatt i det ordinære politivesenet i Thailand som første utlending.

Johansen er blitt ansatt som personlig assistent til inspektør Ponkit Khamsathean ved Pattaya Politikammer. Inspektøren kan fortelle at dette etter det han har kjennskap til er første gang en utlending er ansatt i politivesenet i Thailand.
– John har gode språkkunnskaper, grundig kjennskap til Thailand og erfaring som turistpoliti. Han vil bli en god hjelp i saker som involverer utlendinger, sier inspektøren.
Johansen har kontor sammen med inspektøren. Han vil ikke være der permanent, men vil tilkalles når det er behov for et mellomledd mellom thailandsk politi og utlendinger.

Solgt restaurant
Mange nordmenn i Pattaya kjenner Johansen bedre som 'Ingo', etter Ingo’s restaurant som han drev i tre år. Han solgte nylig halve gesjeften til Rune Karlsen, og kan nå meddele at Karlsen har kjøpt også siste halvdel. Vi skrev i forrige utgave at Johansen er frivillig turistpoliti. Det har han vært tidligere, men altså ikke lenger

Åpner firma
En annen nyhet Johansen kan fortelle om er at han fra 1. februar åpner et nytt firma i Pattaya. Det blir et rådgivningsbyrå som kan hjelpe folk med visum, arbeidstillatelse, ekteskapspapirer osv. En av spesialitetene blir å hjelpe folk under 50 år å få oppholdstillatelse i Thailand. Dette skal gjøres via såkalt Businessvisum, som gjelder for tre måneder av gangen, uansett om man kom til Thailand på turistvisum eller tredve dagers innreisepass. Han sier at prisen vil ligge på 25.000 baht for denne tjenesten.

Residence Permit
Likeledes kan han hjelpe nordmenn å få Residence Permit, som gjør at man får permanent oppholdstillatelse i Thailand. Dette krever at man har hatt arbeidstillatelse i minst 3 år først. Johansen har gitt mye gratis råd i Pattaya, både som turistpoliti og som restauranteier. Han mener det nå er bare rett og rimelig at han får litt lønn for strevet. Lønnen han får i politiet blir på samme nivå som thaiene selv, så det blir ikke veldig mye. Men han håper å kunne tiltrekke seg kunder til firmaet på det nye kontoret i Soi SS Villa på Central Pattaya Road. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 2/2009 - 24. januar 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge