Fra bareier til webguru
24. januar 2009

Fra bareier til webguru

Skrevet av 
Kåre Anmarkrud er sjelen i webforumet til Kåres Partybar. Det største norske forumet i Pattaya drives av en 63-åring som feiret millenniumskiftet uten å vite hva et modem var.

Det er nå 4406 medlemmer på forumet til Kåres bar, og de passerte en million sidevisninger pr måned i november i fjor. På drøyt tre år har det vært over 20 millioner sidevisninger og drøyt 170.000 innlegg.
Da vi sjekket tilfeldig et par ganger var det over 30 brukere pålogget på et gitt tidspunkt.
Kåre har forsøkt å annonsere på Google, men fikk avslag på grunn av visse bilder som var å finne på websidene. Han er imidlertid ikke veldig bekymret over dette da Kåres bar uansett vanligvis kommer opp blant de første søketreffene, annonse eller ei.

Leser alle innlegg
Det kommer på en vanlig dag bortimot 200 nye innlegg på forum til Kåres Partybar, og Kåre selv leser alle sammen. Det blir selvsagt en del skumlesing, men han er innom alle. Selv om han har moderatorer til å hjelpe seg, så er det ingen tvil om hvem det er som driver dette forumet, følger med på det som skjer og deltar i diskusjonene. Og han formidler også taxikjøring, flybilletter og golfturer her. Noe skal man jo ha igjen for alt strevet.

Gjerne fullt navn
Gjestene kjenner Kåre og hverandre fra forumet, og etter en liten nicknameintroduksjon går praten raskt videre. – Jeg synes at folk gjerne kunne bruke sine ekte navn på slike webfora, men det er selvsagt opp til hver enkelt. Det er nå noen som har begynt å legge inn bilde av seg selv, men systemet mitt takler dessverre ikke at de skifter navn underveis. Mange av medlemmene på forumet kjenner hverandre fra baren, og avtaler tidspunkter å treffes der.
– Det er som et eget samfunn, sier Kåre. Det er mye sjøfolk og folk som jobber i Nordsjøen som er medlemmer.
De liker å følge med på hva som skjer når de er på jobb hjemme. Mange misunnelige 'blikk' blir kastet mot de som har ferie og er i Pattaya.

Lurt trill rundt
Kåre Anmarkerud er blikkenslager fra Toten, og hadde ingen planer om å bli bareier i Pattaya. Men han kom hit på ferie og ble lurt trill rundt, som han sier det selv. Han sto derfor pengelens og uten returbillett hos Arve Lisland på Sailor Inn i Soi Post Office. Lisland ga ham oppdraget å ha oppsynet med en bar i Best Friend-komplekset på Beach Road, og dermed var det gjort.
Kåre er ikke den som sitter stille og håper på at det skal komme folk i baren. Da han begynte på Best Friend trålet han strendene i Pattaya og Jomtien på jakt etter nordmenn som kunne tenke seg å stikke innom baren en tur. Nå i disse dager tråler han internett på samme måte. Men nå finner gjestene ham, og ikke omvendt. Utfordringen nå er å holde webforumet aktivt, strukturert og interessant. Og det er ingen liten jobb.

Tatt helt av
For åtte år siden kunne Kåre ikke ha drømt om at han skulle tilbringe halve dagen foran en pc. Da visste han nemlig ikke hva et modem var en gang. Han var helt grønn da han på 55-årsdagen fikk en pc i gave av noen venner. Men det tok ikke lang tid før Kåre så potensialet av det nye mediet.
Kåre drev Hugin og Munin bar i nesten fire år, og det var der han startet sitt første webforum. De siste tre årene har han drevet Kåres Partybar sammen med partneren Terje Salvesen, og det er på denne tiden at webarbeidet virkelig har tatt av. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 2/2009 - 24. januar 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge