10. januar 2009

Kongelig glans over dansk lavenergi

Skrevet av 
Kronprins Frederik innviet nylig det første danske lavenergibygg i Thailand. Tre danske firmaer er med i prosjektet ved Horseshoe Point.

glans da Thai land fikk sitt første danske lavenergibygg. Kronprins Frederik klippet det blomstersmykkede hvite silkebåndet i EcoVillage ved Horseshoe Point øst for Pattaya.
EnergiMidt og Esbensen Rådgivende Ingeniører har utviklet lavenergihusene i samarbeide med det thailandske byggef i rmaet TG Bui lding Systems og med PA Energy som konsulent.
Lavenergihuset i Eco Village er et av tre hus som sikter mot henholdsvis lav-, mellom- og høyinntektsgruppene. I husene brukes fortløpende energi og andre former for energioptimering. Det grunnleggende element ved husene er at de ved hjelp av energibesparende teknologi skal forbruke 40 prosent mindre energi enn et tradisjonelt hus i Thailand. Det er en viktig faktor i Thailand, hvor en tredjedel av all elektrisitet forbrukes i privat hjem.
Samtidig bruker TG Building Systems prefabrikerte elementer ved byggingen av husene. Det reduserer byggetiden til omkring en tredel av det normale.

Forut for det kongelige klipp er det gjort mange beregninger både i Thailand og Danmark med hensikt på å optimalisere energibesparel sen i de nye husene. Detaljerte klima- og komfortanlegg, avanserte computersimuleringer, nye byggematerialer, innovative og fortløpende energi sys temer e r hjørnestenene i de energieffektive boligene.
- Vår målsetning har vært å demonstrere at det er mulig å oppnå årlige besparelser på energiforbruket på 40 prosent eller mer i forskjellige boligtyper på det privat boligmarked i Thailand. Uten forøvrig å gå i kompromiss med konkurransekraften, forteller prosjektleder Kenn H. B. Frederiksen fra EnergiMidt.
- Det er lykkes oss. Og vi er meget stolte av at Kronprins Frederik innviet det aller første huset, sier Frederiksen

Lave omkostninger
Samarbeidet mellom Energi- Midt, Esbensen Rådgivende Ingeniører og TG Bui lding Systems er tuftet på et integrert energidesign. Alle funksjonene kombineres med innovative energisystemer og effektive bygningsytelser og -kontroll. Det betyr at høyteknologi og lave omkostninger kan kombineres til et ytterst konkurransedyktig produkt på det thailandske boligmarked.
- Vi ønsker å være banebrytende innenfor nyskapende, fortløpende energisystemer og energibesparelser, sier Mr. Piriyathep Kanchandul som er adm. direktør i TG Building Systems.

Kronprinsen var sammen med Kronprinsesse Mary på besøk i Thailand for å delta i feiringen av 150-årsjubileet for de thailandsk-danske diplomatiske forbindelsene. (Bjarne Madsen)

(Pattaya Tidende utgave 1/2009 - 10. januar 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge