27. desember 2008

I kamp med norske skattemyndigheter

Skrevet av 
Tor Oskar Jørgensen bor i Thailand mer enn halve året, og ønsker å skatte hit. Avgjørelsen får betydning for mange nordmenn i Thailand

- Denne saken har vært en kamp fra først stund for nesten to år siden, sier "Oskar", som han kalles på folkemunne i Pattaya. Han driver Baan Sabaijai for pleietrengende nordmenn. Han har bodd i Thailand mer enn halve året med unntak av ett år siden 2003, og vil også skatte hit.
- Jeg tar saken av egne grunner. Men hvis min sak kan hjelpe andre i samme situasjon er dette selvsagt bra. Tenk på eldre og pleietrengende som ikke har ressurser til å føre sak mot norske myndigheter.

Tosidig avtale
Norge inngikk en tosidig skatteavtale med Thailand 30. juni 2003, hvor det heter at hvis man bor i et av landene mer enn halve året skal man skatte dit. 1. januar 2004 trådte en annen lov i kraft i Norge, som sier at utflyttingen fra Norge skattemessig sett må skje over tre år.
- Men da hadde vi jo allerede avtalen med Thailand, sier Jørgensen oppgitt, - og internasjonale avtaler slår ut særnorsk lov.

Hadde et soverom i Norge
- Skattevesenet i Vestfold mente at jeg var bosatt i Norge disse årene fordi jeg hadde adgang til et soverom i et hus med totalt tre soverom. Men jeg har jo pakket alle sakene mine og flyttet til Thailand, jeg er kun på ferie i Norge

Finansdepartementet avgjør
- Saken er egenetlig veldig grei, mener Jørgensen, - basert på Finansdepartmentets uttalelser 19. desember 2007 skal man skatte til Thailand hvis man bor her mer enn halve året. Fylkesskattekontoret i Telemark har hatt saken i to måneder nå, og jeg forventer ingen avgjørelse før nyttår. Hvis vi ikke er fornøyd med avgjørelsen anker vi til neste instans, som er nettopp Finansdepartementet.

Lang kamp
Når thailandske myndigheter skal trekke skatt for nordmenn trenger de dokumentasjon fra norske myndigheter om skattemessig inntekt disse årene. - Jeg hadde en lang kamp med myndighetene før de fikk sendt den rette informasjonen hit, innrømmer Jørgensen.
Jørgensen har hatt kontakt med ulike thailandske myndigheter, og har fått forståelse for at de ikke har noe imot å motta norske skattekroner. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 2/2008 - 27. desember 2008)

 

Lest 1182 ganger

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Siste rubrikkannonser

124 kvm i Pattaya
( / Leilighet selges)

124 kvm i Pattaya

Ønsker å leie hus i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie hus i Pattaya

Ønsker å leie i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie i Pattaya

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla