27. desember 2008

Starter norskundervisning

Skrevet av 
Fra midten av januar kan man lære norsk språk fra en ekte norsk lektor i Pattaya.

Den 15. september i år ble det opprettet en arbeidskomité med formål å etablere norskundervisning for barn med norsk personnummer i Pattaya. Etter hvert har man også valgt å inkludere barn som ikke har norsk personnummer. Arbeidskomitéen har kommet langt i arbeidet, og regner med at undervisningen starter i uke 3 i januar. Barna skal etter planen studere en kveld i uka, etter skoletid ca. 1700 til 1900, samt enten lørdag eller søndag. I alt blir det 5-6 timer pr uke.
Man deler inn i grupper avhengig av alder og forhåndskunnskaper i norsk. Det er foreløpig tenkt fem grupper, en for hver hverdag i uken. Det er også ønsket å etablere en barnegruppe for de under 6 år, hvor disse barna lærer via andre metoder, som norske leker og sanger.

Underviser voksne på dagtid
Jan Kleiven er sekretær og økonomiansvarlig for undervisningen, og vi spurte ham om de hadde noen planer om å t i lby kurser til thailandske voksne som er gift eller samboer med nordmenn. - Voksne kan også komme og studere norsk etter nærmere avtale med lærer, men det blir da mest sannsynlig på dagtid, sier Kleiven. Han kan videre fortelle at Eystein Singstad fra Hurum er ansatt som lærer, han ankommer Pattaya rett etter nyttår. Singstad er pensjonert lektor, han har vært lærer og lektor i norsk skole i over 40 år.

Støtte fra Fylkesmannen
Arbeidskomiteen har søkt fylkesmannen i Oslo og Akershus om økonomisk støtte for første halvår 2009. En mulig støtte vil utbetales etterskuddsvis, så det er besluttet at første halvår finansieres ved at foreldrene til barna betaler to tusen baht pr måned pr barn. Arbeidskomiteen forsøker også å få sponsormidler fra norske bedrifter i Thailand.
- Alle barn er velkomne til å lære norsk, men når det gjelder barn som ikke har norsk personnummer må foreldrene betale for disse inntil arbeidskomiteen eventuelt finner mulige støtte for disse, sier Kleiven.

Norsk senter i Pattaya
Løpende utgifter vil bestå av lærerlønn, leie av klasserom og innkjøp av skolemateriell. Det er allerede funnet et hus sentralt mellom Pattaya og Jomtien som man skal leie inn til formålet. Her er også tanken å etablere et norsk senter i Pattaya hvor det kan arrangeres forskjellige kurs og arrangementer utover norskundervisningen. Arbeidskomiteen arrangerte to undervisningsdager den 9. og 13. september i år. Det kom til sammen 30 barn, noe komiteen var meget godt fornøyd med. Arbeidskomiteen har bestått av Erlend Waagen (formann), Jan Kleiven (økonomiansvarlig og sekretær), Eystein Singstad (pedagogisk ansvarlig), Tor Oskar Jørgensen (markedsansvarlig), Olav Magne Huseth og Hans Konrad Nyvoll. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 2/2008 - 27. desember 2008)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge