Flere problemer for Nordic Group og beboerne
7. mars 2009

Flere problemer for Nordic Group og beboerne

Skrevet av 
- Sponset Bodø-Glimt med våre penger

Roger Hågensen er styremedlem i eierforeningen i Nordic Terrace. Han har ikke spesielt fornøyd med ledelsen i Nordic Group.

Condominiumsbygningen Nordic Terrace er snart fire år gammel, men det er fortsatt mange som ikke har fått registrert sine navn på skjøtene. Hågensen er ikke en av dem, men det kostet ham penger av egen lomme å få leiligheten overført til hans og konas navn. Og Nordic skylder ham ca. hundre tusen baht fra den såkalte huskontoen hvor han betalte inn fellesutgifter på forskudd.

Ett skjøte på tre leiligheter
Et område i første etasje som opprinnelig var planlagt som restaurant, er isteden solgt som tre separate leiligheter. Det eksisterer derfor kun ett skjøte for dette området. De tre personene som har kjøpt her har ifølge Hågensen ansatt advokat for å se på saken. - Jeg skulle egentlig kjøpe en av disse tre, men det ble isteden til at jeg kjøpte i tredje etasje. Det er jeg glad for nå, sier Hågensen. - Hvis jeg hadde vært en av disse tre, ville jeg gått til anmeldelse, den saken er klar. Mine problemer er stort sett løst i og med at jeg har fått overført leiligheten til mitt og min kones navn. Men Nordic Services skylder meg fortsatt penger fra huskontoen. - De har sponset Bodø-Glimt og Kragerø-håndballen med våre servicemidler, sier Hågensen, som har erfaring som tillitsvalgt og hovedverneombud i oljeindustrien.

Mangler bankdokumenter
Et annet problem investorer i Nordic-systemet har nå, er å få dokumentasjon på at de investerte midlene er overført til Thailand. Dette trenger de hvis de selger leiligheten og skal føre pengene tilbake til Norge. Likeledes trenger man dette beviset på overførte midler fra en thailandsk bank når man skal registrere en utenlandsk person som eier av en leilighet. Det er pr i dag ingen penger på vedlikeholdskontoen til Nordic Terrace. Hågensen sier at de skal begynne å sette av 45.000 baht pr måned til vedlikehold. Bygget har også behov for maling utvendig. En annen prioritert oppgave er tv-signalene.

Brannvarsling ute av drift, bygningen underforsikret

Nordic Terrace brøt mandag 2. mars forbindelsen til Nordicsystemet og hyret inn Bangkokfirmaet QPM som ny driftsoperatør. Styret i condominiumet fikk seg umiddelbart et sjokk da det viste seg at det ikke var noe fungerende brannvarslingssystem i bygget. - Dette er en alvorlig sak, uttalte konsulent Dr. Dale R. Newberry (bildet) i QPM. - Vi vil varsle alle beboerne om å ta forhåndsregler inntil vi får reparert systemet. QPM administrerer driften for nærmere 200 eiendomsprosjekter, og de har opplevd at folk har mistet livet i brann tidligere. - Dette er vår førsteprioritet fremover. Det sentrale brannvarslingssystemet med alarm og sprinklersystem var ikke koplet til. Brannslukningsapparatene vi sjekket hadde null trykk, sier Newberry.
Fire av styrets fem medlemmer var til stede. De var klar over at Nordic Terrace har vært underforsikret, kun dekket for brann opp til 20 millioner baht. Men de visste ikke at hele det sentrale varslingssystemet var frakoplet. Styret har nå fått hevet forsikringssummen til 70 millioner baht. (dae)

Kristensen og sønn arrestert

Nordic-grunder Kalle Kristensen og sønnen Tom Sætersdal, ny daglig leder i Nordic Group, ble sist søndag arrestert i Chiang Rai. De var nettopp ferdig med feiringen av Kristensens bryllup der dagen før. Ifølge thailandsk politi er begge to nå løslatt mot kausjon. Det har i skrivende stund ikke lyktes Pattaya Tidende å få rede på hvem som har gått til anmeldelse og på hvilket grunnlag. De investorer vi har snakket med har ikke ønsket å kommentere saken.

Arne Hvidstens leilighet pantsatt

Den norske eiendomsmagnaten Arne Hvidsten er en av femten investorer som ikke har fått eierskap av sin leilighet i Nordic Terrace på Jomtien, i følge styret i eierforeningen. Leilighetene ble pantsatt av ledelsen i Nordic Group som del av en avtale om byggelån for Nordic Park Hill. Hvidsten, som står bak det forsinkede condominiumprosjektet "The Beach" et par kilometer lengre syd på Jomtien, har ikke ønsket å kommentere saken overfor Pattaya Tidende.

(Pattaya Tidende utgave 5/2009 - 7. mars 2009)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge