[ annonse ]
2. januar 2012

Lederartikkel: NAV skaper problemer

Skrevet av 
[ annonse ]

2,8 millioner nordmenn mottar tjenester fra de ca. 19.000 NAV-ansatte rundt om i Norge. Det vil si 150 personer pr NAV-ansatt. Men pensjonsberegningene blir likevel generert automatisk, tydeligvis uten at noe menneske av kjøtt og blod sjekker at de henger på greip.



Som dere ser av denne utgaven har vi intervjuet en nordmann som er blitt fullstendig overkjørt av NAV. Et vedtak om redusert pensjon kom ETTER at det hadde trådt i kraft, og man påberoper seg 6 måneder til å fikse feilen. Hvorfor kunne ikke vedtaket vært sendt ut for eksempel 9 måneder før det skulle tre i kraft?



Politikerne har klart å lure seg unna innsyn ved å lage denne kjempeinstitusjonen NAV. Tidligere kunne man som journalist for eksempel gå på det lokale trygdekontoret og få redet opp i hva som hadde slått feil når en leser hadde blitt utsatt for en urimelighet. Nå må vi sende forespørsel til presseavdelingen i NAV sentralt, slik vi gjorde i denne saken, og får som svar at de kun kan uttale seg på generelt grunnlag.



Ting er blitt veldig upersonlig i Norge. Saksbehandlerne gjør vedtak uten å underskrive med navn. Vedtaket om redusert pensjon for vårt intervjuobjekt var undertegnet ‘NAV Pensjon’. Vårt intervjuobjekt fikk plutselig 6000 baht mindre å leve for pr måned, og hadde ikke en gang et navn å forholde seg til for å forsøke å oppklare feilen. Det er utrolig at et land med så få innbyggere som Norge har funnet det nødvendig å skape et så upersonlig og omfattende byråkrati som NAV.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør

 

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2012 – 1. januar 2012)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)