2. februar 2012

Lederartikkel: NAV tar ikke kritikk

Skrevet av 

I denne utgaven har vi et intervju med en uføretrygdet nordmann som strandet her i Thailand da NAV stoppet utbetaling av trygden hans. Omtale av saken ble først lagt ut på Thailands Tidende Forum på web 12. januar. Den ble raskt plukket opp av Nettavisen, og har vært en av de mest leste og kommenterte sakene både der og hos oss. Nå er mannen hjemme igjen i Norge, men kun fordi privatpersoner trådte til.

 

Både undertegnede og journalist Stig M. Solberg i Nettavisen/NA24 har vært i kontakt med NAV-systemet mange ganger i denne saken. I skrivende stund er det imidlertid ingen der som ønsker å ta noe kritikk, ei heller sørge for at en alvorlig syk nordmann får gjenopprettet trygden han etter vedtak har krav på.

 

Saksbehandleren som bestemte å stoppe trygden til nordmannen har vært på ferie, så vi har ikke fått noen kommentar fra henne. Men vi vet uansett hva saksbehandleren ville sagt, nemlig at ‘vi kan ikke kommentere enkeltsaker’. Det har hun for såvidt rett i, men vi som journalister har også rett til innsyn i offentlige dokumenter, og den uføretrygdede har allerede gitt fullmakt til å oppheve taushetsplikten overfor Nettavisen og oss. Norsk Journalistlag er koblet inn i saken.

 

Vi kommer ikke til å gi oss før vi får en forklaring på hvordan folk som er erklært 100 prosent uføre plutselig kan bli stående uten fem øre i trygd. NAV dekker seg bak bestemmelser og prosedyrer, men de må ha oss tilgitt hvis det på oss virker som om noen i NAV-systemet setter seg til doms over folk som ‘våger’ å feriere utenlands når de samtidig mottar støtte fra den norske stat.

 

[ annonse ]

En del av dem som har kommentert denne saken sier at de personlig har gode erfaringer med NAV. Felles for de fleste virker å være at de bor i Norge. Her i Thailand er meningene delte.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør

 

(© Thailands Tidende. Utgave 2/2012 – 1. februar 2012)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge