2. juli 2012

Lederartikkel: Menn som syndebukker

Skrevet av 

I Sjømannskirkens regi skal nå forholdene for thai-norske barn i Thailand utredes, slik vi skriver om i denne utgaven. Det blir interessant å følge. Vi vet ikke nøyaktig hva slags premisser som er lagt for prosjektet, men vi vet hva slags premisser som ligger i folkeopinionen og media hjemme. De er som følger: Norske menn kommer til Thailand, gjør uskyldige jenter gravide, og stikker av fra ansvaret.

 

Siden det er en påfallende mangel på folk som taler menns sak i det ellers så likestilte Norge, så får vi ta på oss jobben, og drive litt folkeopplysning. Som følger: Det er mange thailandske kvinner som ønsker seg barn med en nordmann og er villig til å føre en mann bak lyset for å oppnå dette.

 

Hvordan føres menn bak lyset? Den vanligste måten er å si at man bruker prevensjon når det ikke er tilfelle. En annen måte er å bruke kremer som gjør at et kondom sprekker under samleie. Det er også en taktikk som går ut på å oppføre seg pent og late som man er interessert i et fast forhold helt til man har fått et barn og har sikret sine rettigheter for de neste tiår.

 

Det er mange grunner til at thaier kan ønske seg et barn med en nordmann. Den viktigste årsaken er nok ikke Norges rikdom, men det faktum at vi har så lys hud og andre nordiske trekk som thaiene liker. Et thai-norsk barn har muligheten til å bli lysere i huden enn den jevne thai, og får da automatisk økt sine sjanser til å lykkes i samfunnet her. Thaiene produserer for eksempel en mengde såpeoperaer som vises i beste sendetid, og det er nå nesten umulig å finne en serie uten minst en “Luk Krung” - halvt barn - som thaiene kaller det. De er enormt populære og tjener store penger.

 

[ annonse ]

Som grunn nummer to kommer selvsagt Norges rikdom, for ikke å si nordmenns rikdom. Det er et dokumentert faktum i Thailand at nordmenn er blant de mest løsslupne med penger. Og det kan de være når lønningene bare går opp og det ikke er noen reell arbeidsløshet. Norge har vært akkurat like uansvarlig som andre vestlige land når det gjelder å bevilge befolkningen rettigheter Staten ikke har råd til. Men når resten av Vesten snart går konkurs, har Norge fortsatt en generasjon eller to på seg før oljen er brukt opp.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør

 

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2012 – 1. juli 2012)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge