annonse:
2. august 2012

Hovedflyplassen utvides

Skrevet av 

Suvarnabhumi-flyplassen i Bangkok har operert over den årlige kapasiteten på 45 millioner passasjerer i to år nå. Flyplassen, som sto ferdig i september 2006, har opplevd problemer i det siste. Det har vært reparasjoner på begge de eksisterende rullebanene, noe som har forårsaket forsinkelser. Man har begynt å ta i bruk igjen den gamle flyplassen, Don Mueang - i første om gang for innenlandsruter, men det er også nå et sør-koreansk flyselskap som skal begynne å fly på Don Mueang istedenfor på hovedflyplassen.

Arbeidet med en tredje rullebane var påtenkt a skje rett etter åpningen i 2006, men har blitt utsatt flere ganger. Nå er prosjektet vedtatt av Airports of Thailand Plc (AoT). De sier at rullebanen ikke vil kunne tas i bruk før 2018, grunnet alle godkjennelsene som skal til. Selve byggeprosessen skal ta 2,5 år. Banen skal ifølge Bangkok Post bli 400 meter lang og koste 7,8 milliarder baht. Selve konstruksjonen skal koste 3,6 milliarder. Resten skal gå til å kompensere private landeiere.

Dagens kapasitet er på 76 fly i timen. Med en tredje rullebane blir kapasiteten 88.

Et annet prosjekt skal også stå ferdig i 2018. Mandatet der er å øke kapasiteten fra 45 millioner reisende til 60 millioner reisende pr år. De har et budsjett på 62 milliarder baht. En tredje rullebane vil utvilsomt være gunstig også for dette prosjektet.

Industrieksperter sier til Bangkok Post at en kapasitet på 60 millioner reisende også vil være for lite i 2018. Antall turistankomster til Thailand har økt fra 14 til 19 millioner på kun to år, og innenlandsrutene øker jevnt og trutt ettersom den thailandske middelklassen blir stadig rikere.

Suvarnabhumi-flyplassen opp-levde en uvanlig hendelse tidligere i sommer. 21. juni var radarsystemet ute av funksjon i 58 minutter, noe som er nærmest uhørt i flyplassammenheng, og førte til store forsinkelser. (dae, foto: Terje Engø)

(Thailands Tidende utgave 6/2012 - 1. august 2012)


Lest 1067 ganger
annonse:

forsiden

Utgave 10 – 1. oktober:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Bygning og trykkeri
( / Hus til salgs)

Bygning og trykkeri

Flybilletter Bangkok-Phuket
( / Til salgs)

noimage

Land til salgs Rayong
( / Land til salgs)

Land til salgs Rayong

Condo i Pattaya
( / Leilighet selges)

noimage

View Talay 3 – 97 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3 – 97 kvm