Arnt Sætherlien Arnt Sætherlien foto: Dag A. Ekeberg
2. august 2012

Reiselivseksperten valgte Pattaya

Skrevet av 

Det er ikke mange som har reist så mye som Arnt Sætherlien fra Tønsberg. Han har 30 år bak seg i reiselivsbransjen. Men da det var tid for å finne sitt eget paradis falt valget på Pattaya.

Sætherlien har langt fra pensjonert seg, men han har gjennom hele karrieren sagt at han forlater Norge ved fylte 50 år. Riktig nok ble det 52, men for to år siden var han på plass i Pattaya. Nå driver han hotellet Baan Norway samt reisebyrået Asia Spesialisten.

- Planen min lenge var å flytte til øya Rarotonga i Stillehavet, men etter å ha vært der en periode fikk jeg “øysyken”, det ble rett og slett for lukket, sier Sætherlien, som ikke akkurat er førstereisgutt til Thailand. Allerede for 25 år siden tilbrakte han tre måneder i tempel her, og han har reist mye i Thailand som reiseleder for ulike firmaer i Norge. Han har fått et spesielt forhold til Pattaya:

Et annet Pattaya

- Jeg ønsker at folk skal oppleve et annet Pattaya enn det man ser i løssalgsavisene, sier Sætherlien. - Det er en viktig målsetning med det jeg foretar meg. Dette området har så mye mer å tilby enn det journalistene fokuserer på når de er her noen dager.

Sætherlien overtok stedet i februar 2011. Forrige høysesong innbød han lokale fastboende og turister til dans utenfor hotellområdet.

- Ja, vi forsøkte et par ganger i vinter. En gang kom det 50 stykker, en annen gang kun 20. Men vi forsøker igjen til vinteren. Vi har også planer om temakvelder og foredrag fra ulike reisemål, forteller vestfoldingen.

Funksjonshemmede

[ annonse ]

- En annen målsetning jeg har er å integrere funksjonshemmede hos oss. Dette var jo tidligere et feriested for funksjonshemmede under Oskar Jørgensens ledelse, så alt ligger til rette.

Sætherlien sier at de har kapasitet til kun to funksjonshemmede av gangen, og velger å ta imot kun de som kan kommunisere verbalt med omverdenen. Sætherlien har forøvrig en ide om å lage rundreiser i Thailand for funksjonshemmede, som kan tilbys handikappede hjemme i Norge.

Tempelferie

En annen ide Sætherlien har, er å arrangerer opphold i tempel, noe han jo selv har erfaring med. - Meditasjon, som er det viktigste man gjør i et tempel, har vært veldig godt for meg gjennom livet, sier han, og nevner et tempel som tar i mot gjester på ti dagers kurs i meditasjon uten å bruke ord i det hele tatt. Og da er det jo ikke noe problem om de er thaier og gjestene er nordmenn.

Som ung mann reiste Sætherlien en del på loffen, blant annet i India og Thailand. Han fikk anbefalt et tempel i Mae Hong Sohn i Nord-Thailand, og oppholdt seg der i tre måneder. Det er nå 25 år siden. Sætherlien fikk også muligheten til å jobbe for Moder Theresa i den perioden av livet, forteller han.

Vil utvide hotellet

Det som nå heter Baan Norway het inntil i fjor Baan Sabaijai og var et feriested for funksjonshemmede, under ledelse av Oskar Jørgensen. Det er fortsatt han som eier stedet, men Asia Spesialisten leier det nå og driver hotell. Sætherlien kan fortelle at Asia Spesialisten vurderer å kjøpe stedet. Planene for å bygge 20 nye rom på området eksisterer allerede. Som medinvestorer i Asia Spesialisten har Sætherlien med seg brødrene Oddvar og Arild Sivertsen og Kurt Svendheim i New Nordic Development. Oddvar Sivertsen jobber for firmaet i Norge, mens Sætherlien tar seg av tingene fra Thailand.

Erfaren i bransjen

Arnt Sætherlien startet yrkeskarrieren i helsevesenet etter å ha studert sykepleie i Danmark. Han fortsatte å ta vakter i sektoren etter som han ble stadig mer aktiv innen reiseliv. Han jobbet en stund som reiseleder for Spies-konsernet. Etter det var han i busselskapet Scantour i to år - som reiseleder rundt om i Europa. Deretter jobbet han i Winge Reisebyrå i Tønsberg i seks år før han etablerte sitt eget firma ‘Ferie og Fritid’. Dette firmaet drev Sætherlien i sju år før det ble solgt. All denne erfaringen er det altså som nå skal komme thailandsreisende til gode.

Planer

- Er det stille hos dere i lavsesongen?

- Nei, svarer Sætherlien, - her er det faktisk fullt. Det er kanskje litt tilfeldig, men vi har allerede over 70 prosent fullbooket for kommende høysesong.

Han fortsetter: - Hotellet rusler og går, og tar ca. 30 prosent av tiden min. Vi eier også et par leiligheter og formidler utleie på andre, så der går det også tid. Ellers er det reisebyrået jeg bruker mest tid på.

Sætherlien satser på en god personlig oppfølging. - Alle som bestiller turer eller leier leiligheter via oss får en telefon dagen før de setter seg på flyet hjemme, sier han. - Og de blir møtt på hotellet eller leiligheten de skal bo når de kommer frem med taxien fra flyplassen.

- Har du noen gode reisetips å komme med:

- Jeg har alltid likte meg i Nord-Thailand - Chiang Mai, Chiang Rai, Mae Hong Sohn -  men har de siste årene reist mye i Isan, og fått øynene opp for dette fantastiske området. Vi håper å starte med å tilby turer dit snart, avslutter Sætherlien.

(Thailands Tidende utgave 6/2012 - 1. august 2012)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge