2. august 2012

Landspekulasjon i Phuket

Skrevet av 

30 prosent av alt statlig land som ulovlig er blitt tatt i bruk av privatpersoner ligger på øya Phuket. Landkontoret i Phuket har lenge vært beryktet for å fabrikkere skjøter på statlig land mot betaling under bordet. Nå har det vært utrenskninger der, men det gjenstår å se om problemet forsvinner. Antikorrupsjonskommisjonen (National Anti-Corruption Commission - NACC) sier at ca. 4000 rai (6400 mål) av statlig land og reservater er ulovlig tatt i bruk i Phuket. NACC åpner nå ifølge Bangkok Post et kontor der for å sjekke Landkontorets virke.

Tilstandene i Phuket ble så ille at Landkontoret utstedte skjøte på en tinngruve i Kathu uten å konsultere Department of Mineral Resources, som har den endelige myndighet i slike tilfeller.

Andre steder med tilsvarende problemer er Koh Chang, Koh Samui, Bangkok, Chiang Mai og Chiang Rai. På de populære ferieøyene brukes ulovlig utstedte skjøter mest til turistformål og bygging av resorter. I de to nordlige provinsene dreier det seg ofte om ulovlig hogst.

[ annonse ]

ANCC foreslår nå å bruke 1-2 milliarder baht på å takle dette problemet. De ønsker skikkelig oppmåling og oppmerking av statlig land. Det foreslås å produsere et kart hvor grenser klart merkes av. NACC sier også at før folk blir fjernet fra statlig land vil man forvisse seg om at det er tomtespekulanter det dreier seg om, og ikke mennesker som har bodd og drevet jordbruk der i generasjoner.

(Thailands Tidende utgave 6/2012 - 1. august 2012)

 

Lest 1331 ganger

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter