2. august 2012

Lederartikkel: Jetski-lureri: Gi opp!

Skrevet av 

Statsminister Yingluck Shinawatra har instruert sine medarbeidere om nok en gang å ta affære mot bondefangerne som lurer turister her i landet. Dette som svar på opprop fra vestlig presse og ambassadepersonell - sist i et møte i Phuket hvor det deltok konsuler fra ti land inkludert Norge. Det har vært nevnt lureri med dårlig kvalitet på smykker, men den desidert største oppmerksomheten har det vært rundt utleiere av jetski i Phuket og Pattaya. De har i mange år kjørt en ‘scam’ hvor de tvinger turister til å betale store summer for fiktive skader på jetski.

 

Vi er nå lei av å høre om jetski. Det har vært proklamert krig mot disse bondefangerne i mange år, og det faktum at de fortsatt opererer bør være et signal til politikere om å gi opp og fokusere på andre ting. Ta opp igjen saken om ti år, kanskje korrupsjonskulturen i Thailand har endret seg da. Det store problemet er ikke svindel av jetski-leiere, men at det i det hele tatt tillates kjøring med jetski på badeplasser. Her er et tips til politikere som ønsker å få bukt med svindelen: Forby all utleie av disse støyende og potensielt farlige farkostene, slik Hua Hin har gjort.

 

[ annonse ]

Hvis presse og politikere slutter å bruke energi på jetski-problemer så fris det opp tid til å fokusere på andre ting. Her er noen tips til ting som kan gjøre Thailand til et bedre turistland:

* Bygg sykkelstier. I Thailand er det ikke lett å mosjonere for de som ikke trives på helsestudio. Hva med å lage flere sykkelstier i tilknytning til turistområdene? Samtidig burde man få fanget og fjernet det store antall lausbikkjer som gjør joggeturen langs stranden på morgenkvisten problematisk.

* Få vekk turbussene. Kinesiske turselskaper skaper store problemer på mange turiststeder. Bussene parkerer over alt og skaper trafikkork.

* Lær skredderne folkeskikk. Mange skreddere fra andre asiatiske land er blitt eksperter på å antaste deg på gata og trekke deg inn i butikken sin, og de tar ikke nei for et svar. Hvorfor lar Thailand disse folkene få  holde på slik når det er nok av thaier som kunne gjort denne jobben bedre? Det er jo uansett thaier som syr klærne.

* Få bukt med lydforurensningen. Tuk-tuker, mopeder og bahtbusser tuter i ett sett for å få deg som passasjer. Men profitten i denne næringen er nøyaktig den samme om ingen tuter, istedenfor at alle tuter. Kan noen forklare dem dette? Og også forklare 7-Eleven at dørklokker er unødvendig.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør

 

(© Thailands Tidende. Utgave 6/2012 – 1. august 2012)

 

Lest 1896 ganger Sist redigert 5. september 2015 - 15:50

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Siste rubrikkannonser

Fin villa i Phatthalung
( / Hus til salgs)

Fin villa i Phatthalung

124 kvm i Pattaya
( / Leilighet selges)

124 kvm i Pattaya

Ønsker å leie hus i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie hus i Pattaya

Ønsker å leie i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie i Pattaya

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai