2. august 2012

Hvordan finne de beste prisene

Skrevet av 

Du må være både lur og tålmodig skal du finne den beste prisen på nett.

Det finnes i utgangspunktet to typer nettsteder. Det ene skanner andre nettsteder for å finne priser og tilbud, mens det andre er reelle reisebyråer. Sistnevnte viser egne priser, ikke hva som nødvendigvis er laveste pris tilgjengelig.

Noen nettsteder viser en nettopris, og krever et administrasjonstillegg på topp. Men de som opererer i Norge er pålagt å vise totalprisen, summen av billettpris, skatter og avgifter.

Verken Momondo.com, Finn.no eller Kelkoo.no selger selv noen av produktene de viser. De får betalt av reisebyråer og hoteller for å lede kunder til deres nettsteder. Først når du går videre vil du se eventuelle gebyrer.

Pris er en ting. Men en må også være oppmerksom på om nettstedet tilbyr billetter som kan avbestilles, og eventuelt på hvilke betingelser. Noen oppgir at de godtar avbestilling mot gebyr. Laveste pris kan plutselig bli en dyr pris.

Fremgangsmåten:

Skal du finne laveste pris så sjekk først de kjente søkemotorene som kelkoo, finn og momondo. Når du finner ønsket billett merker du deg nøye avreisetidspunkter. Ikke bare dato, men også tidspunkt og antall timer reisen tar. Sjekk deretter på for eksempel expedia.com som ikke vises på søkemotorene, og sjekk direkte på flyselskapets hjemmeside. Mens søkemotorene bare gir priser på en bestemt dato, har noen byråer og flyselskaper gode søkemuligheter hvor du også får opp priser for et større antall dager. Det kan ofte skille mange hundre kroner fra dag til dag.

Det blir også hevdet at mange selskaper legger ut sine ”lavprisseter” ved midnatt. Disse selges så frem til det er tomt, og da øker prisene igjen.

[ annonse ]

 

Alle fant Turkish Airlines

Vi gjorde et søk på de tre store søkemotorene for å finne billigste reise tur/retur Oslo-Bangkok med avreise 14.09 og retur 20.10. Alle fant Turkish Airlines, men prisen var ikke den samme.

Finn.no

Finn.no er et nettsted som i utgangspunktet legger ut rubrikkannonser. Men de har utvidet tjenesten til å omfatte profesjonelle eiendomsannonser, reiser og mye mer. Finn søkte på 18 forskjellige leverandører. Billigste pris ble oppgitt til å være en billett med Turkish Airlines til 5627 kroner solgt av Supersaver.no

Kelkoo.no

Kelkoo sammenligner priser på det meste som selges på internett. Du kan sjekke priser hos ulke nettbutikker på alt fra reiser til hvitevarer. Kelkoo kom opp med en pris på 5471 kroner for Turkish Airlines solgt av selskapet Itours. Dette er et relativt nytt nettbyrå drevet av det to år gamle firmaet Internasjonal Tours AS i Oslo. Kelko søkte hos 17 leverandører.

Momondo.com

Hos Momondo.com var prisen på Turkish Arilines 5631 kroner levert av Supersaver.no. Interessant nok kostet billetten hele 5822 kroner da vi sjekket direkte med Supersaver.no. Momondo, som er eid av et dansk selskap, søker på færre leverandører enn Finn og Kelkoo. Men de har en fin lavprisguide som gjør det enklere å finne lave priser hvis en er fleksibel på tidspunkt for reisen. Momondo søker også på de fleste lavprisselskaper. Nå er for øyeblikket ingen eller få av disse aktuelle for reiser til Thailand.

(Thailands Tidende utgave 6/2012 - 1. august 2012)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge