Sputnik og Vivian Storbukås Sputnik og Vivian Storbukås foto: Helge Heyerdahl
2. september 2012

Sputnik samler inn til nytt barnehjem

Skrevet av 

Knut T. “Sputnik” og Vivian Storbukås samler inn penger til barnehjemmet Baan Jing Jai på tilstelninger i Norge i høst. Nå er det planer om å bygge nytt barnehjem, og firmaer og privatpersoner inviteres til å støtte opp.


Det er nordmenn som er de største bidragsyterne til barnehjemmet Baan Jing Jai i Pattaya. Et prosjekt til 18,5 millioner baht er planlagt. En tomt på 4,2 rai er kjøpt inn. Drøyt 5 millioner baht er i tillegg kommet inn i form av pengegaver. Prosjektgruppen ledes av Sjømannskirken. Det er mulig å gi støtte til spesifikke rom i det nye bygget, og få sitt navn eller firmanavn tilknyttet rommet.

Det nye barnehjemmet skal etter planen ha fire barn pr rom. I dag sover de ca. 80 barna fordelt på kun tre rom.

Knut T. og Vivian Storbukås er blant de ivrigste til å samle inn penger. De har på sine innsamlinger i Norge og i Thailand skaffet til veie nok midler til bygging av musikkrommet, som har en beregnet kostnad på 500.000 baht. Det er enda penger til overs fra midlene ekteparet har samlet inn.

Andre har også bidratt, deriblant norsk minstepensjonist Liv Kirkeby, som var portrettert i Thailands Tidende 1. april i år.

 

- Vi er blitt ivrige

[ annonse ]

Det er ikke mye moll i røsten hos Sputnik når han snakker om Baan Jing Jai:

- Vi ble spurt i 2010 om å være med på et arrangement i Pattaya. Der samlet vi inn 116.000 baht. Det å oppleve at det ble rene julaften da vi senere besøkte barna med gaven, førte til at vi fikk en stor iver etter å samle inn mer penger.

Sputnik fortsetter: - Vi er i full gang med å samle inn penger i år også, og skal ha to store arrangementer i høst og kanskje et par mindre om vi rekker det. Den 23. september skal vi på Odd stadion i Skien. Der skal vi spille litt før en kamp, og i pausen skal vi samle inn penger.

Vivian utdyper: - Om mulig skal vi også ha en auksjon der, på vanlig engasjert måte når det er snakk om Baan Jing Jai.

 

Bygger fortløpende

Daglig leder ved barnehjemmet Piangta Chumnoi kan fortelle at byggingen foregår etterhvert som midler blir samlet inn.

- Vi har begynt å bygge brønnen, og vil fortsette med byggingen i den farten de økonomiske midlene tillater. Vi ønsker å hele tiden ha fremdrift i prosjektet, slik at alle som gir gaver ser at det jobbes, forteller Piangta, som har jobbet med å hjelpe vanskeligstilte barn siden hun ankom Pattaya og begynte å jobbe med gatebarn i 1992.

 

Tok Norge med storm

Tjue av de eldste barna fra Baan Jing Jai deltok på Norway Cup den første uka i august, etter at velvillige sponsorer hadde bidratt med flybilletter og lommepenger.

Thaiene vakte oppmerksomhet i Norge, og ble intervjuet i både aviser og på tv. Turneringssjefen Frode Kyvågs gode vennskap med trener Morten Anderson åpnet døren til turneringen, og barna så ut til å stortrives såvel på gressmatten som på de mange utfluktene og tilstelningene som ble arrangert til deres ære. Hunderfossen, Tusenfryd og flere turer på fjorden var bare noen av aktivitetene de deltok på. Ingen av lagene gikk videre til sluttspillet, men viste en imponerende stigning i ferdigheter på banen i løpet av de tre kampene gutte- og jentelaget fikk i verdens største fotballturnering. Jentene klarte til og med å holde nullen, selv om det riktignok gjaldt antall skårede mål.

Alle kunne fortelle at de likte norsk brød, og også pizza så ut til å gå ned på høykant, men ellers så foretrakk de å spise thaimaten som ble tilberedt av frivillige hjelpere og bidragsytere.

En 13 minutter lang film fra begivenheten kan sees via Facebook.com/ThailandsTidende. Red. anm.


Baan Jing Jai:

Etablert: 1993, vært siden 1999 på nåværende sted

Leder:       Piangta Chumnoi (utdannet som sosialarbeider)

Huset: Tre bygninger som leies, 20-30 barn pr rom

Barna: Ca. 80 barn, 4-18 år

Ansatte: 3 faste, 3 frivillige

(Thailands Tidende utgave 7/2012 - 1. september 2012)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge