2. september 2012

Qatar med flere avganger

Skrevet av 

Qatar begynner med daglige avganger fra Oslo i januar. De har bestilt 30 nye “Dreamliners” fra Boeing, og det blir færre seter og romsligere plass enn hos Norwegian.

Flyselskapet Qatar Airways har tydeligvis hatt suksess etter at de startet flyvninger fra Oslo i oktober i fjor. Fra første januar økes antallet ukentlige avganger fra fem til sju. Totalt vil selskapet da ha 23 ukentlige avganger fra Skandinavia. Selskapet opplyser også i forbindelse med økningen i antall flyvninger fra Oslo at de vurderer å legge Helsingfors til listen over destinasjoner. Rutenettet til Qatar Airways omfatter i dag totalt 119 destinasjoner på verdensbasis.

For kort tid siden ble Qatar Airways kåret til verdens beste flyselskap for andre år på rad av medlemmene på nettstedet Skytrax.

Bedre rom på Quatar

På ruten mellom Oslo og Doha bruker Qatar Airways fly av typen Airbus 330. Selskapet har bestilt 30 fly av typen Boeing B-787, den såkalte ”Dreamliner”. Det er ikke avklart om disse blir satt inn på ruten til Oslo. Men skulle dette skje, vil det skape ytterligere konkurranse for Norwegian, som satser på samme flytype. Mens Norwegian skal ha hele 291 seter i sine Dreamlinere, vil Qatar Airways operere med 254. Norwegian vil ha 36 seter med utvidet bredde, mens Qatar i sin versjon skal ha kun 22 seter på businessklasse. Det tyder på at Qatars passasjerer også vil få større plass og mer komfort på ordinær økonomiklasse. Mellom Doha og Bangkok opererer selskapet med fly av typen Boeing 777.

Nye kampanjepriser?

Da selskapet begynte sine flyvninger fra Oslo hadde de en rekke gode tilbud med priser rundt 4000 kroner tur/retur Bangkok. I senere tider har de laveste prisene ligget i overkant av 5000 kroner. Når nye flyvninger settes i gang fra Oslo er det grunn til å forvente flere gode kampanjer. To nye ukentlige avganger skal fylles i årets første måneder når det normalt er lavsesong i Europa. Sannsynligheten for kampanjepriser ned på et nivå rundt 4000 kroner er store. Andre selskaper vil bli tvunget til å følge med ned, til stor glede for reisende til Thailand.

(Thailands Tidende utgave 7/2012 - 1. september 2012)

[ annonse ]

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge