2. september 2012

Norwegian valgte Bangkok

Skrevet av 

Norwegian bekrefter at de kommer til å ha Bangkok som base for flyvningene fra Skandinavia til Bangkok og New York. Det blir asiatisk kabinpersonale og vedlikeholdsarbeidet vil bli utført i Bangkok. Flyvningene starter til sommeren.

Selskapet har bestilt åtte fly av typen Boeing 787-8, også kjent som ”Dreamliner”. Tre fly skal eies av Norwegian, mens et datterselskap, Norwegian Longhaul, vil eie de fem andre. Flyselskapets nye fly vil alternere mellom å fly på New York og Bangkok, slik at vedlikehold kan utføres i Bangkok. Det var i et intervju med Stavanger Aftenblad at administrerende direktør Bjørn Kjos opplyste om Bangkoks fremtredende rolle i det nye rutenettet.

Kjos forteller også at det vil bli en stor andel asiatisk kabinpersonale. Tidligere informasjon om at rutene kommer i drift til sommeren blir også bekreftet.

Under 4000 kroner

Tidligere har det blitt antydet en pris på 2000 til 3000 kroner tur/retur Oslo - Bangkok. Sannsynligvis må reisende belage seg på å betale noen hundrelapper i tillegg for bagasje og noen hundrelapper for mat og drikke på turen.

Så lenge prisene blir liggende under 4000 kroner vil de være konkurransedyktige med de laveste prisene tilgjengelig i markedet i dag. Det har det siste året vært mulig å få billetter ned til rundt 3600 kroner på ordinære flyselskap i lavsesong. I denne prisen har både bagasje og bevertning vært inkludert.

Rimelig businessklasse?

I intervjuet forteller Kjos at de nye flyene vil få en egen klasse med bedre seter og mat og drikke inkludert. Denne ”businessklassen” vil ha 36 seter av en samlet setekapasitet på 291.

[ annonse ]

- Dette betyr at vi innreder flyene for å konkurrere også om forretningsreisende. I økonomiklasse må passasjerene som vanlig i Norwegian betale ekstra for mat og andre tjenester, påpeker Bjørn Kjos.

For reisende til Bangkok kan billetter på ”businessklasse” antakelig bli et godt alternativ til businessklasse på andre flyselskaper hvor prisen sjelden er under 16.000 kroner tur/retur.

Direkterute ikke avklart

Det er fortsatt ikke opplyst om Norwegian vil fly direkte fra Oslo, eller om det blir mellomlanding i Stockholm for å ta med passasjerer derfra, eventuelt om det blir flyvninger fra Stockholm og Oslo på ulike dager. Derimot bekrefter Kjos at det vil bli satset på å få passasjerer fra andre steder i Europa. Norwegian har i dag et omfattende rutenett på Europa, og selges det billetter til Bangkok via Oslo eller Stockholm bør selskapet ha mulighet til å operere med konkurransedyktige priser i mange markeder.

(Thailands Tidende utgave 7/2012 - 1. september 2012)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Thailand i Norge